Mnogi će se složiti da bez vina i sira život jednostavno ne bi bio isti, pogotovo oni koji znaju kako ih pomno sljubiti. Sirevi.hr i kolektiv Taste of Croatia svim ljubiteljima vrhunskih sireva i vina pod bor ove godine donose zanimljiv odgovor na pitanje kako najbolje kombinirati ove dvije važne namirnice.

najbolji par najbolji par (Foto: PR)

Nakon što su u dobrom društvu isprobali sve fine kombinacije, Sirevi.hr u suradnji s Taste of Croatia biranim su hrvatskim vinima nakratko promijenili ruho i nazvali ih po sirevima koji im najbolje odgovaraju. Cattunarov Terran iz 2013. godine tako nosi naziv Ribanac, limitirana serija Medeine Malvazije iz 2016. godine preimenovana je u Trapist, dok će se Provićev Merlot iz 2013. godine tražiti pod imenom Malog gorskog sira.

> 5 zapovijedi za posluživanje sira i vina za totalne amatere

Uz Ribanac, Trapist i Mali gorski sir, proizvedena su i limitirana izdanja Podravca, Pašnjaka i Brieja, a moguće ih je pronaći do kraja godine na policama zagrebačke Vinoteke Vintesa (Vlaška 63 a). Više o blagdanskom sljubljivanju sireva i vina dostupno je na stranici www.sirevi.hr

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju