Ako si u procesu potrage za vikend-izletima kojima ćete ti, tvoje društvo i obitelj upotpuniti dosadne jesenske dane, više se ne trebaš mučiti jer smo odabrali najbolje ponude s kojima ćeš uštedjeti i istražiti atraktivne europske destinacije kao što su Mađarska, Austrija, Češka i Njemačka. Donosimo ti tri vikend-ture koje će te očarati!

Upoznaj Budimpeštu

Već dugo želiš razgledati Budimpeštu, ali nikako da nađeš vremena? Uz ovu jedinstvenu ponudu brzo ćeš ga pronaći! Popni se na brdo Gellért, istraži Citadelu s koje se pružaju nezaboravni pogledi na Dunav, te dva dijela Budimpešte: Budim i Peštu. Prošeći mostovima, pofotkaj se kraj Kraljevske palače, Ribarske tvrđave i najveće sinagoge u Europi.

Sve to zaokruži romantičnom panoramskom vožnjom Dunavom, upoznaj sam centra mjesta i kušaj fini mađarski langoš, perkelt i doboš tortu. Naše su preporuke Drum cafe – Langosh & Gulash Bar i svakako Kajahu, nešto modernija varijanta restorana u kojem je sve digitalizirano, od narudžbe do plaćanja. Uzmi dva dana za sebe jer ćeš uz ovu ponudu doživjeti i jesenske čari jezera Balaton!

Saznaj je li češko pivo bolje od austrijskog

Prije no što se zavališ u neki od barova kako bi ispitao pozitivna svojstva čeških piva, preporučujemo ti da prvo posjetiš Austriju i zaustaviš se u Beču. Ne moraš čak ni šetati cijelim gradom, već ga možeš istražiti iz udobnog sjedala autobusa. Skokni do Hofburga, Grabena, Katedrale sv. Stjepana i uživaj u cvrkutu ptica u nekom od mnogobrojnih parkova.

Drugi dan rezerviraj za Češku i predivni Prag. Praški dvorac, katedrala sv. Vida, Zlatna ulica, Mala strana, neizostavan Karlov most i Starogradski trg vrhunske su lokacije koje ćeš posjetiti. Od piva kušaj Matušku stout, Clock Sarah Barique i obavezno koji Pilsner. Popodne iskoristi za posjet Muzeju torture. No, to nije sve jer ćeš sljedeći dan upoznati Češki Krumlov, bajkoviti gradić na Vltavi. Naučit ćeš puno o povijesti i upijati predivne prizore središta starog grada. Sve ovo možeš doživjeti za manje od tisuću kuna, stoga ne čekaj i rezerviraj svoje mjesto!

München nakon Oktoberfesta i dvorci Bavarske

Želiš u München, a ne da ti se gužvati gotovo svugdje gdje kreneš? Imamo rješenje. Zaputi se na izlet nakon Oktoberfesta i doživi ga u posebno mirnom razdoblju dok se smiruju utisci najveće pivske zabave u Njemačkoj. Posebno će ti biti zanimljivo voliš li dvorce i arhitekturu. Naravno, sve ovo neće proći bez Marienplatza, Karlplatza, zgrade opere i ostalih atrakcija u centru grada.

Doživi i dvorce južne Bavarske, a na popis obavezno stavi Neuschwanstein i Linderhof. Nemoj zaobići ni Venerine špilje, a za kraj se počasti boravkom na Chiemsee, popularnom “bavarskom moru”. Tu te čeka i Herrenchiemsee, kraljevski dvorac poznatiji kao bavarski Versailles. Puno ćeš naučiti, a o dvorcima ćeš sanjati još dugo nakon povratka. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju