Fantastična Budimpešta nudi nešto za svačiji džep, potrebno je samo malo bolje istražiti i zavući se u koju uličicu. Ali zato smo mi tu kako bi vam olakšali i možda se već ovaj vikend zaletite do pristupačne Budimpešte i kušate nešto od predloženog te nam javite kako je ovaj mini gastro vodič bio pun pogodak!

Kajahu – FoodTogether i FairDining restoran

Kajahu je Social Restaurant, mjesto povezivanja i izvrsne hrane. Posebnost ovog restorana je što svoju hranu naručujete putem digitalnog jelovnika koji je instaliran na stol, a iako veliki ekrani na stolovima na prvu djeluju zastrašujuće, ubrzo shvatite da nude mnogo oviše od samog naručivanja hrane - mogućnost grupnog razgovora, ostavljanja recenzija, igre za djecu, čašćenje drugih za stolom, plaćanje računa za cijeli stol i mnoge druge opcije.



Želite pokazati svoje kulinarske vještine? Nema problema. U restoranu možete kuhati za do 12 osoba, sve što morate je poslati narudžbu s namirnicama i ekipa će se pobrinuti da vas iste čekaju spremne za nove kuharske delicije. Uz standardnu ponudu koja se sastoji od juha, salata, pizza, tjestenina, piletine, burgera, azijske, meksičke i trendy hrane, u ponudi su i deserti i dječji meniji te tjedna ponuda gableca koji su puno više od onoga što gablecima zovemo u Hrvatskoj. Za samo 30 kuna možete uživati u kvalitetnoj hrani serviranoj na neobičan način.

Drum cafe – Langosh & Gulash Bar

Ponuda u Drum Cafeu temelji se na otkrivanju vrijednosti bogatih, ali davno izgubljenih okusa mađarskih jela koja su se nekad mogla isprobati u tradicionalnim mađarskim gostionicama. Hrana nije servirana u običnim tanjurima, pa ćete tako juhu od gulaša dobiti posluženu u malenom lončiću. Uz juhe, u ponudi su tradicionalna mađarska jela kao što su gulaš od govedine s rižom, juha od graha i govedine ili tradicionalni desert zserbó cake, a za ovaj ćete meni izdvojiti samo 14 kuna.



> Budimpešta: Čudo od grada na par sati vožnje od granice koje si svaki putnik može priuštiti

Uživajte i u nagrađivanim mađarskim jelima kao što su rižoto s piletinom i hrskavom slaninom, gulaš s juhom od govedine i rezancima s mekim kruhom, i nagrađivana torta milotai mezes grillázs. Za ove ćete delicije izdvojiti 55 kuna. Uz juhe, govedinu i gulaše u najrazličitijim mogućim kombinacijama možete uživati i u nezaobilaznim langošima u vege i kosher varijanti, zatim sa slaninom, nutellom, biftekom, sirom, lukom i češnjakom, salamom, paprikom, pa čak i gulašom. Za langoš ćete u ovom restoranu morati izdvojiti između 15 i 45 kuna, ali vjerujte, isplati se jer je dovoljan kao samostalan obrok.

Vendiak Cafe Lounge – fino i otmjeno

Iako skuplji od prethodna dva, Vendiak je restoran u kojem možete uživati u nezamislivim mađarskim kombinacijama kao što su salata s patkom, svježim voćem i kardamom servirana s umakom od manga za 70 kuna, ili rezancima sa zelenim začinima, kobasicama, pršutom, salamom od mesa svinje mangalice i baguette kruhom za 60 kuna.



Od juha preporučujemo vam mađarsku pileću juhu s mesnim raviolima za 35 kuna. Za glavna jela ćete u restoranu izdvojiti između 70 i 170 kuna, a ono što se svakako izdvaja iz ponude je odrezak ”Budapest” u riži s jasminom i prženim krumpirima. U ponudi su i mađarski gourmet meniji za koje izdvajate od 30 do 170 kuna, a za 30 kuna dostupna je i tjedna ponuda od ponedjeljka do petka. Odlučite li se na posjetu, svakako vam preporučujemo da rezervirate svoje mjesto.

> Trend koji se nezaustavljivo širi Budimpeštom: Ruševine pretvorene noćne klubove

Ako ste ipak ljubitelj brze hrane, posjetite Bors Gasztro bar ili Lucky 7 Burgers & More, a volite li humus, ne brinite, restorana i humus cornera ima na skoro svakom uglu.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju