Financijski ćete odgovarati za uništeni krevet, lampu ili neki drugi komad namještaja u hotelskoj sobi. Uostalom, iz ovog razloga ostavljate broj svoje kreditne kartice kada se prijavljujete u hotel. No jeste li se pitali što se događa kada sobu ostavite u teškom neredu? Hotelske spremačice otkrile su odgovor na to.

1. Neki hoteli vas traže da budete neuredni
Želite li da vam hotelsko osoblje promijeni ručnik u kupaonici, inzistirat će da im to signalizirate. Najčešće se traži da prljavi ručnik ostavite na podu, što je potez koji ćete rijetko kad napraviti u vlastitom domu. Na neki način, hotel vam u ovom slučaju daje dopuštenje da budete neuredni.

2. Pokušajte vratiti sve na svoje mjesto

Prije nego što se odjavite iz sobe, namještaj vratite na svoje mjesto. Najbolji savjet bi bio da pokušate dovesti sobu u stanje u kojem ste je i našli. No to ne znači da trebate spremati krevet iza sebe. Osoblje će promijeniti posteljinu te ga složiti profesionalno prije nego što u nju stigne novi gost.

3. Nezgode se dogode na plahtama
Nema toga što hotelsko osoblje nije vidjelo u sobama, a tjelesne izlučevine kao rezultat seksa, inkontinencije ili menstruacije, česta su pojava. Plahte se iz toga razloga peru sa snažnim deterdžentima i izbjeljivačima za rublje.

Ako plahte skinete s kreveta, zamotate u kuglu i stavite pokraj kreveta bit će to jasan signal da trebate novu posteljinu. Spremačice će ga promijeniti bez pitanja. Imajte na umu da su plahte jeftinije od debelih frotirnih ručnika u slučaju da ih postavljate na krevet kako bi izbjegli ostavljanje mrlja na posteljini.

4. Ostavite napojnicu

Ako smatrate da je soba neuredna, uvijek možete ostaviti (veću) napojnicu hotelskom osoblju. Ponesite sa sobom kovertu, novac stavite u nju, a na omotnicu naznačite da je u pitanju novac namijenjen za spremačice.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju