Zamišljen kao fotografska avantura, FotoMaČak – fotografski maraton Čakovec, održava se 17. rujna 2016. po prvi puta u centru Čakovca.

Fotoklub Čakovec i Udruga Fotomotiva organizatori su natjecanja u izradi najbolje fotografije, a sve u cilju kako bi se popularizirala kvalitetna fotografija, ojačala suradnja među fotoklubovima, potaknulo druženje i razvijanje fotografske kulture uz promociju Čakovca i Međimurske županije.

Natjecanje je zamišljeno kao cjelodnevni događaj. Sudionici će se natjecati u izradi fotografija na 18 zadanih tema, prolazeći kroz grad Čakovec i bližu okolicu. Cilj je ostvariti što bolji plasman poštujući pravila natjecanja i zadanu tematiku u određenom vremenskom periodu. U gradu će biti postavljeno tri kontrolne točke, na kojima će natjecateljima biti dodijeljeno šest različitih tema po svakoj kontrolnoj točki. Prolazak kroz kontrolnu točku obilježavat će se udaranjem žiga u natjecateljski karton, a koji će na kraju poslužiti kao dokaz da je natjecatelj prošao kroz sve kontrolne točke.

Svaki natjecatelj dobit će startni broj i kartu grada Čakovca, na kojoj će biti naznačene kontrolne točke i vrijeme u kojem su one otvorene. Uz osnovnih 18 tema natjecateljima će biti ponuđene i 3 skrivene teme. Skrivene teme su objekti: spomenik, građevina, znamenitost ili neki detalj, koje će autor trebati pronaći i pofotkati za dobivanje dodatnih bodova. Skrivene teme je dovoljno fotografirati, a umjetnički dojam nije bitan.
Nakon završetka, svi natjecatelji dužni su predati karticu s radovima u .jpg formatu, a za svaku temu moguće je predati maksimalno jedan rad. Važno je napomenuti da tijekom natjecanja nije dozvoljeno korištenje računala ili laptopa kako bi se spriječila mogućnost manipulacije fotografijama odnosno njihova obrada.

Pozivamo sve zaljubljenike u fotografiju, neovisno o opremi koju posjeduju, da nam se pridruže i osvoje vrijedne nagrade. Prijave se zaprimaju zaključno sa 17.rujnom u 9 sati, a sve detalje sudjelovanja možete pronaći na službenoj stranici, kao i na facebook stranici.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju