Grand Gourmet natjecanje konobara, barmena, barista i restorana očekuje nas od 6. do 9.11. u makarskom hotelu Meteor. Svaki dan festivala prate predavanja, edukacije i radionice, a u poslijepodnevnom natjecanja i prezentacije.

U sklopu natjecanja je Hrvatsko prvenstvo barmena u više kategorija bira se prvak i u Flaireu žongliranje bocama i barmenskim priborom prilikom izrade koktela, a tu je najozbiljniji Dušan Janjatović iz Požege koji je osvojio drugo mjesto na World Cocktail Championships 2018.

Pored takmičenja, svoj FLAIR & FIRE show imaju Kristijan Briješki i Dragan Repac koji su svojim umijećem žarili i palili Supertalentom.
Od brojnih edukacija na Grand Gourmetu vrijedi poslušati vrsnog chefa Hrvoja Zirojevića kako drži predavanje o modernom morskom pjatu, supružnike Stevu i Renatu Karapandžu, a dolazi i Alan Payen, međunarodni WACS-ov sudac i chef s Mauricijusa.

Kuhanje u vakumu predstavit će francuski profesor kuharstva, autor i koautor niza kulinarskih udžbenika René Van Sevenanta. Tu je i niz radionica na kojima će se mućkati kokteli, upoznavati pobliže s tekilom te kuhati u crvenom vinu.

Nakon cjelodnevnih edukacija slijede gurmanske večere i zabave na kojima će hrvatski barmeni pripremati vrhunske koktele. Program možete provjeriti ovdje.

> Odabrali čitatelji: 15 mjesta na kojima se jede dobar roštilj u Zagrebu

Odabrali čitatelji: 15 mjesta na kojima se jede dobar roštilj u Zagrebu Chevo\'s - 2 +0 Roštilj

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju