Otkako je svijet zadesila pandemija koronavirusa mnogi su u potrazi za održivim i sigurnim načinima putovanja uz poštivanje svih pravila o socijalnom distanciranju. Umjesto dalekih putovanja uz pomoć zrakoplovnog prijevoza, sve se više ljudi odlučuje za istraživanje „vlastitog dvorišta“ u autu.

Kalifornijska tvrtka Bowlus koja se specijalizirala za proizvodnju luksuznih vozila svjetskim je putnicima ponudila rješenje koje omogućuje sigurno putovanje uz sve moderne pogodnosti. Točnije, izbacila je koncept za ograničenu seriju prikolica po imenu Terra Firma koja nudi sve od grijanih podova do GPS praćenja vozila.

Slika nije dostupna Aktualno Unutrašnjost aviona nakon koronavirusa: Kabine koje štite od bolesti i bučnih putnika

Terra Firma prikolice će obuhvaćati moderni sustav filtracije zraka i vode koji eliminiraju i sprječavaju prodor virusa i bakterija. Bit će opremljene UV-C lampama koje dezinficiraju površine u prikolici, ali i litijskim baterijama dostatnima za normalno funkcioniranje i do dva tjedna izvan mreže (off grid).

Terra Firma je posebno prilagođena putovanju s kućnim ljubimcima. Njima će na raspolaganju biti ugrađene zdjele za jelo i piće, krevet za spavanja i odmor, ali i podešavanje temperature s daljinskim upravljanjem kako bi im u prikolici uvijek bilo ugodno i toplo bez obzira na doba godine i mjesto na kojem se nalaze.

Ustrajno radimo na pronalaženju novih načina za poboljšanje luksuznih putovanja na kopnu s elementima koji bez napora unaprjeđuju dragocjene trenutke u životu, izjavila je Geneva Long, osnivačica i direktorica Bowlusa.

Slika nije dostupna Odabrano Kabriolet jahta bez kormilara kojom se može upravljati na daljinu – mobitelom

Vanjski aluminijski okvir prikolice je ručno zavaren, a ima oblik suze. Prikolica je duga osam metara, a raspored spavaće sobe, kupaonice i kuhinje može se prilagoditi ovisno o željama pojedinca.

Početna cijena Terra Firme iznosi 265.000 američkih dolara, odnosno oko 1.650.000 kuna, a trenutno se primaju rezervacije za isporuku u 2022. godini.

Više o ovoj luksuznoj prikolici možete čitati na službenim internetskim stranicama Bowlusa.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju