Romotow je mobilni dom koji nudi unikatni prostor za život na kotačima. Unutrašnjost se okreće za 90 stupnjeva po stisku gumba te otkriva zapanjujući prostor za druženje i zabavu. U središtu je dnevni boravak koji se pritiskom na gumb okreće i proširuje prema van za oko 70 posto.

Romotow ima dimenzije 9,1 x 2,5 metara te pruža oko 27 kvadratnog metra prostora.

Slika nije dostupna Odabrano Kamper na dva kata: Kućica od 32 kvadrata na četiri kotača za ljubitelje avantura

Dizajnirala ga je novozelendska tvrtka W2, točnije građevinski inženjer Stuart Winterboum u suradnji s arhitektom Mattom Wilkiejem i graditeljem brodova Nicom de Meyem koristeći kompozitne tehnologije. Oni tvrde da je Romotow napravljen da traje desetljećima.

"Ovo je ultimativan način za istraživanje svega što priroda pruža iz udobnog i lijepog doma," rekao je glasnogovornik tvrtke W2.

Slika nije dostupna Odabrano Terra Firma: Prikolica za auto sa sustavom filtriranja koji eliminira "nevidljive" opasnosti

Na ovom modelu radilo se čak šest godina, a želja je bila stvoriti prostranije i ugodnije mjesto za mobilni život. Iako Romotow kamper prikolica, fleksibilni dizajn omogućava da se prostor iskoristi i kao mobilni ured, trgovina, kamion za posluživanje hrane (tzv. Food truck) i slično.

Procjenjuje se da Romotow stoji oko 350.000 dolara, odnosno oko 2,2 milijuna kuna. Kako izgleda i funkcionira, pogledajte u YouTube videu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju