Drakkar S je zapanjujući koncept jahte ruskog dizajnera Maxa Zhivova o kojoj se priča posljednjih dana. Inspirirana je izgledom starih vikinških ratnih brodova, ali obuhvaća sva čuda moderne tehnologije.

Najveća posebnost te pametne jahte jest ugrađeni autopilot koji omogućuje vožnju bez kormilara. Brodom se može upravljati i s daljine – preko mobilne aplikacije.

Slika nije dostupna Odabrano Ultra2: Superjahta sa sigurnom sobom koja nudi spas od bilo kakvog napada

Dizajniran je upravo za ljude koji žele ploviti, ali nisu vješti za kormilom. Predviđeno je da se u aplikaciji odabere željena destinacija, a onda umjetna inteligencija izračuna i isplanira najbolji put do nje.

Jahta je „sposobna“ i sama procijeniti pravu udaljenost do priveza, te analizirati i detektirati sve eventualne podvodne prepreke. Zhivov vjeruje kako je riječ o idealnom plovilu za kraća putovanja u trajanju do četiri dana.

Slika nije dostupna Odabrano 1 krevet, 100 čuda: Savršeno "mjesto" za rad od kuće iz kojeg nikad nećete htjeti ustati

Drakkar S je dug 26 metara, ima električni motor te je konstruiran za uživanje na vodi uz što je moguće manje štetnih posljedica na okoliš.

Jahta obuhvaća i četiri kabine za spavanje, kuhinju s dnevnom sobom te pomični krov kao kod kabrioleta na kojem su postavljene solarne ploče koje proizvode energiju potrebnu za normalno funkcioniranje broda.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju