Pandemija koronavirusa uvjerila je aviokompanije da se trebaju prilagoditi novonastaloj situaciji te razmisliti o drugačijem dizajnu unutrašnjosti svojih letjelica.

Predlaže se sve, od novog rasporeda sjedala preko zagrađenih mjesta za sjedenje do postavljanja potpuno izoliranih kabina u kojima bi se putnici uistinu mogli odvojiti jedni od drugih.

Slika nije dostupna Aktualno "Dvolična" sjedala za avione koja smanjuju šansu od razbolijevanja u zraku

The Air Lair ideja je britanske tvrtke Factorydesign iz Londona, koja podrazumijeva upravo boravak u zatvorenim kabinama, a koje bi pružale putnicima više prostora, privatnost, ali i zaštitu od eventualnih nositelja virusa na letu.

Unutar kabina putnici bi mogli sami prilagođavati sjedalo, količinu svjetlosti i odabrati zabavni sadržaj koji mogu gledati na ekranu, a da ne smetaju svojim susjedima.

Zbog monumentalnosti samih kabina one bi se postavljale u obliku saća. Također, riječ je o rješenju koje bi se isprva postavljalo tek u prvi razred i biznis-klasu.

Slika nije dostupna Zanimljivosti Tajne prostorije u avionima: Znate li gdje spava posada na dugim letovima?

Zanimljivo je pripomenuti kako je prva ideja za ove kabine razvijena još 2014. godine, a Factorydesign prilagodio je i dodatno unaprijedio izgled ove godine.

Njihova je originalna ideja bila da umjesto klasa aviokompanije imaju kabine za različite namjene – za osobe koje putuju iz poslovnih razloga, za solo putnike, za obitelji ili pak one koji žele putovati u luksuzu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju