Nacionalni park Plitvička jezera poznat je po svojim nenadmašnim prirodnim ljepotama. Smješten gotovo na pola puta između Zagreba i Splita, dragulj je središnje Hrvatske, a lako je vidjeti zašto je 1979. godine ušao u UNESCO-ov registar svjetske baštine. Šesnaest kaskadnih jezera spaja se kako bi tvorilo mjesto tako jedinstveno i prekrasno da gotovo izgleda kao raj na Zemlji. Ova jezera su poznata po svojim kaskadama i tekućem biodinamičkom procesu stvaranja sedre, koji se događa samo u specifičnim ekološkim i hidrološkim uvjetima.

Ova sedrena formacija je istaknuta u Nacionalnom parku Plitvička jezera i stalni je proces, pa se događa čak i dok šetate Nacionalnim parkom. To čini tlo ispod vrlo ranjivim što stvara brojne slapove koji teku ispod staza. Dakle, vodopadi su na svakom koraku! Na Plitvicama vlada mir. Ovo je mjesto sa sanjivim jezerima, bujnim šumama, očaravajućim vodopadima i spokojnim okruženjem. Gužva ne sputava šarm Plitvica, ali ono što više iznenađuje je boja vode ovdje. Onoliko nijansi koliko možete imenovati naći ćete ovdje; azurna, tirkizna, cijan, električna…i tako u nedogled. Pa, tko ne bi htio ovdje provesti cijeli vikend?

Portal Crno Jaje donosi vam najbolju jesensku ponudu - idiličan odmor u Plitvice Holiday Resortu uz dva noćenja s doručkom za dvije osobe u kućicama uz jezero ili s pogledom na jezero te jednog sata minigolfa besplatno. Na ukupno 50 tisuća četvornih metara nudi smještaj u kampu, 22 komforne sobe, jedan luksuzni apartman, 10 mobilnih kućica, 6 indijanskih šatora, te 9 kućica kraj jezera i 5 kućica u krošnjama. Ponuda na Crnom Jaju donosi smještaj u kućici koja sadrži: jednu sobu s bračnim krevetom (160x200 cm), kupaonicu s tuš kabinom i WC školjkom, klima uređaj, SAT TV, mini bar, terasu sa sjedećom garniturom za 2 osobe, besplatan Wi-Fi, posteljinu i ručnike, fen. Sve što vam je potrebno za relaksaciju nakon istraživanja predivnih Plitvičkih jezera. Ako poželite provesti vikend u resortu, ovdje ćete pronaći restoran i wellness centar koji će upotpuniti vaš odmor.

Kojim god putem krenuli, sigurno ćete biti zadivljeni. U pojedinim dijelovima Plitvica, voda je toliko prozirna i bistra da su svi detalji života ispod površine vidljivi golim okom. Uz vodu prozirnu poput kristalnog stakla, vidjeti se može čak i krljušti maih riba, pa na svom posjetu ovom bajkovitom mjestu potrudite se da i nakon vas tako ostane.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju