Toliko je fascinantnih destinacija na dalmatinskoj obali za otkriti, da može biti težak izbor pronaći onu koja vam u tom trenutku savršeno odgovara. Jedno odredište koje nudi mogućnosti za raznolik odmor je grad Omiš. Mnogi ga nazivaju hrvatskom prijestolnicom avanture. Ovdje se tako na jednom mjestu možete zaputiti u kajaking, istražiti svoje granice na slobodnom penjanju na visokim stijenama ili isprobati jedan od najspektakularnijih zip linea u Hrvatskoj.

Jedan od razloga zašto biste trebali ovog svibnja posjetiti Omiš je i posebna ponuda dostupna na portalu Crno jaje, koja donosi smještaj u novootvorenom hotelu Saint Hildegard 4*, smještenom u Lokvi Rogoznici blizu Omiša. Gostima su na raspolaganju šetalište uz plažu i borovu šumu, zabavna animacija i sportovi na plaži te 50 kilometara udaljen konjički klub za ljubitelje rekreacijskog/terapijskog jahanja, restoran s pogledom na bajkovitu morsku hrid okupanu srebrnim valovima i romantičnim zalascima sunca.

Gostima je na raspolaganju za odabir šestr deluxe apartmana i 30 klimatiziranih smještajnih jedinica s balkonima koje nude besplatni Wi-Fi, vrt s vanjskim bazenom i pogled na more, savršen odabir za ispunjen brojnim aktivnostima. Dva noćenja za dvije osobe ovdje ćete putem posebne ponude platiti svega 1.499 kuna, a u cijenu je uključen i doručak te večera.

Omiš ima bogatu gusarsku povijest, jer sama regija je bila pod stalnim napadima. Klisure iznad Cetine bile su omiljeno skrovište, a legende o omiškim gusarima i danas su itekako žive. Toliko da se tijekom Omiške kulturne fešte održava godišnja Omiška gusarska noć, gdje se rekreiraju legendarne bitke i cijeli se grad pretvara u jednu veliku pozornicu, tako da imajte ovaj prekrasan gradić na umu i u drugo doba godine.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju