Island je mnogo toga, između ostalog jedna je od najsigurnijih zemalja na svijetu, također ravnopravnost spolova na Islandu izraženija jer nego bilo gdje drugdje u svijetu, a zbog izraženog osjećaja za zajednicu imat ćete dojam kao da ste u nekom gradiću, a ne u zemlji u kojoj ipak ima otprilike 366 tisuća stanovnika. Svi Islanđani su u nekom srodstvu i govore prilično rijetkim i jedinstvenim jezikom.

Island, koji se naziva i Zemlja Vatre i Leda, dom je glečera i vulkana. Otok je nastao prije više milijuna godina, a krajolike su oblikovale ove dvije sile prirode. Jedan od razloga zašto je krajolik na Islandu tako sirov i lijep je taj što je relativno netaknut ljudskim uplitanjem.

Island ima najnižu gustoću naseljenosti od svih europskih zemalja. U prosjeku, oko 3 osobe po kilometru kvadratnom, Hrvatska ima skoro 70. Zaputite se u istraživanje ove zelene, prirodnim bogatstvima "pretrpane" otočne države i doživite odmor prepun avantura.

Od Zagreba do Reykjavika možete u sljedećim terminima:

7. 4. 2022. – 23. 4. 2022. – 689 kn
19. 4. 2022. – 30. 4. 2022. – 765 kn
1. 4. 2022. – 5. 4. 2022. – 901 kn
2. 4. 2022. – 12. 4. 2022. – 840 kn


Let do Reykjavika iz Zagreba traje oko 13 sati, a sve zbog presjedanja u jednoj od europskih metropola. Putujete kombinacijom letova RyanAira i Wizz Aira. Ako vas brinu dimenzije prtljage, pročitajte naš članak o dimenzijama prtljage koju dobivate uz plaćenu kartu, a podsjetite se i zašto se cijene avionskih karata toliko često mijenjaju na dnevnoj razini.

Politika prtljage kod Ryan Air kompanije

U navedenu cijenu uključena je jedna torba (ruksak ili torba za laptop) dimenzija 40 x 25 x 20 cm, koju sa sobom na avion unosite besplatno, no za nešto duža putovanja morat ćete odabrati dodatnu prtljagu. Više informacija potražite ovdje.

Politika prtljage kod Wizz Air kompanije

Kao i kod Ryan Aira u navedenu cijenu uključena je jedna torba (ruksak ili torba za laptop) dimenzija 40 x 30 x 20 cm, koju sa sobom na avion unosite besplatno. Poželite li dodatnu prtljagu savjetujemo vam da odaberete opciju WIZZ Priority koja vam omogućuje da sa sobom povedete i dodatnu torbu/kufer dimenzija 55 x 40 x 23 cm i do 10 kilograma. Više informacija potražite ovdje.

Važne informacije prije samog putovanja

Prije nego se odvažite na planiranje putovanja i samog odlaska na zračnu luku, savjetujemo vam da istražite koje su aktualne mjere na snazi na Islandu, ali i državama u kojima presjedate. Aktualne informacije možete pratiti ovdje.

Puno, ali puuuuno fotkajte i fotke objavite na Instagramu. Ne zaboravite postaviti hashtag #punkuferhr. Ostanite zdravi, pratite preporuke nadležnih institucija i, najvažnije od svega - uživajte!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju