Nakon četiri godine intenzivnih radova i dva milijuna uloženih eura uređena je plaža Copacabana na sjevernoj strani poluotoka Lapad, ispod turističkog naselja Babin Kuk.

To je  prva hrvatska plaža s umjetničkim skulpturama /instalacijama u hortikulturalno uređenom ambijentu čime se nastojalo razviti kreativan i umjetnički pristup turizmu i potaknuti mlade i perspektivne lokalne umjetnike da se uključe u njeno uređenje.

Riječ je o šljunčanoj plaži koja dijeli ime sa svjetski poznatom plažom u Rio de Janeiru. Tijekom dana ona je izrazito pogodnoj za obiteljski odmor, dok se u večernjim satima pretvara u meku za ljubitelje dobrog noćnog provoda.Dio uzbudljive atmosfere koja očekuje goste ove luksuzne plaže moglo se vidjeti i na svečanom otvaranju iste. Naime, iz mora su se dizali hologrami i animacije, a posjetitelji su mogli uživati u beef shop performansu, odnosno pripremi odrezaka let lampama i brenerima.

Prve rezervacije za zakup plaže i to na nekoliko dana stigle su od jednog britanskog lorda, a šuška se da će ondje privatnim avionima doći i ostala najveća britanska elita.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju