Galerija O\'brok - 9 6 O\'brok - 8 6 O\'brok - 7 6 O\'brok - 6 6

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac

Na adresi Langov trg 6, u samom središtu Zagreba, u rodnoj kući Augusta Šenoe smjestio se restoran O'brok i tako se upisao na gastronomsku kartu grada ponudivši mu baš ono što mu je nedostajalo. Osim predivnog, umjerenog i otmjenog interijera, kojim dominira drvo, crni akcenti te fotografije starog Zagreba, restoran O'brok itekako se ima čime istaknuti. Naime, sve što se u njemu poslužuje izvorni je domaći proizvod.

Od mesa koje dolazi s OPG-a iz Like, crne slavonske svinje, pa sve do autohtonih domaćih sorti vina poput plavca malog ili dingača. Chef restorana, Krunoslav Majcen, koji je svoje dvadesetogodišnje iskustvo stekao u brojnim etabliranim restoranima poput onoga u hotelu Esplanade, svake zore po sve potrebne sastojke za pripremu jela odlazi na obližnji Dolac.

Uz meso vrhunske kvalitete, posebno ističe ručno rađene štrukle. Kako kažu u O'broku, ovdje se sve priprema tradicionalno, ručno, od domaćeg kruha preko raznih savijača i njoki, pa sve do rezanaca za juhu. Osim toga, s ponosom ističu i izbor slastica koje su u potpunosti lišene aditiva.Izgledom ozbiljno konkuriraju onima u najpoznatijim slastičarnicama svijeta, dok su sastavom i okusom ravni onima starih baka. Restoran O'brok uskoro će dobiti i svoju ekstenziju, otmjeni wine bar za opuštanje prije ili pak poslije obroka.  

Čudesni 200 metara visok zid Europe: Mjesto na koje Atlantik dolazi sanjati! Cliffs of Moher - 23 Cliffs of Moher - 6 Cliffs of Moher - 18 +17 Cliffs of Moher - 17