Cijena prtljage

Na niskobudžetnim letovima obično imate pravo samo na ručnu prtljagu. Ako slučajno uzmete i ovu drugu, platit ćete je često više nego let, primjerice 20-30 eura. Također, ako kojim slučajem imate kartu za let Wizz Air kompanijom, nemojte slučajno zaboraviti platiti karte odmah, preko sajta, jer biste u protivnom mogli platiti ogromnih 58 eura po torbi.


Marketing u avionu
Mirno i lijepo letite, ali stjuardese vam stalno nešto nude. Parfemi, privjesci i slatkiši - samo su dio ponude, a pokušajte reći ne kad nasmiješena stjuardesa ponudi vašem djetetu igračku. Cijena će naravno biti previsoka, ali ako se vaše dijete rasplače, neće vam biti druge nego popustiti pod pritiskom. Također, na letovima Ryan Aira možete i zapaliti cigaretu. Elektroničku, naravno, koju pritom morate kupiti od njih i masno je platiti.

Lutrija
O da, i aviokompanije vole igre na sreću! Tako će vam često biti ponuđene različite srećke, grebalice i slične stvari, koje će vas uvjeravati kako postoji bogat nagradni fond i da će tisuće eura biti baš vaše. Naravno da neće, jer ćete se na kraju u najboljem slučaju zadovoljiti majicama, šalicama, privjescima ili kemijskim olovkama određene kompanije.


Preskup komfor
Dobro, čim putujete niskobudžetnim kompanijama svjesni ste smanjivanja komfora, ali ako ste neki dvometraš, vjerojatno ćete poželjeti bar malo više prostora za noge. Recimo, Wizz Air vam to može omogućiti, ali za „naknadu“ do 17 eura. No, izgleda da je ekonomska klasa u svim avionima bazirana na građi ovećeg pingvina, pa ozbiljno razmatramo o tih 17 eura...

Zamatanje kufera
Znate ono kad vas "uhapsi" simpatičan mladić i deset minuta vergla kako svi kuferi pucaju, i da osoblje s njima maltene igra nogomet? A sve u svrhu da vam kufer umotaju u plastičnu čahuru koju ćete satima odmotavati u hotelu? Dakle, za razmisliti...
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju