Od Julijskih Alpa u Sloveniji, pa sve do danskog grada Odensea, Europa skriva još mnoga magična mjesta i čeka da ih turisti otkriju…

Otok Kizhi, Rusija

Nalazi se na rijeci Onega, a najnevjerojatnija stvar na njemu je drvena crkva s čak 30 malih tornjeva! Ovdje postoji već 150 godina i uspješno prkosi raznim vremenskim uvjetima, a ujedno nosi i titulu najviše drvene građevine na svijetu.

Otoci Orkney, Škotska


Ako se nađete na sjeveru Škotske, pogled vam neće zaklanjati horda turista. Arhipelag Orkney se sastoji od 70 otočića, a svaki od njih posjeduje poseban šarm, čudesne plaže, arheološka blaga i restorane.

Julijske Alpe, Slovenija

Želite vidjeti Alpe? U tom slučaju umjesto skupih švicarskih odite pogledati Julijske, koje se nalaze u susjednoj nam Sloveniji. 'Dežela' uspješno kombinira Alpe i Mediteran, te tako u jednom trenutku gledate visoke planine, a nakon što se okrenete ugledate morska prostranstva.



Plzen, Češka

U Češkoj, većina ljudi posjećuje samo Prag. No, Plzen, grad udaljen tek 90 kilometara od Praga također je predivan, tako da za vrijeme boravka u glavnom gradu isplati vam se napraviti izlet do ovdje. Ovdje je nastala i poznata piva Pilsner, a prošle godine grad je bio Europska prijestolnica kulture.

Odense, Danska

Odense je glavni grad trećeg najvećeg otoka u državi, Funena. Cijeli je bajkovit, a tom dojmu još više doprinosi činjenica kako se veliki Hans Christian Andersen, autor Male sirene, Ružnog pačeta i mnogobrojnih drugih klasika dječje literature, rodio upravo ovdje.



Kungsleden, Švedska

Obavezna destinacije za sve planinare i zaljubljenike u hodanje. Ovom divljinom prolazi ukupno 450 km duga staza, a tu i tamo ćete ugledati i soba. Ukoliko više volite jesti soba, poslužit će vam ga u gradu Kiruna, kroz kojih većina izletnika prođe.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju