Banana kruh

U trendu Varivo od mahuna Tjedni jelovnik 7 sirotinjskih jela za svaki dan ovoga tjedna koji se mogu napraviti za smiješan novac Plima, ilustracija Nezapamćena nepogoda Jadranski cunami: Dan kada je podivljalo more uhvatilo ljude na spavanju, izvlačilo ih iz kuća i potapalo brodove Turisti Kulturološki šok Amerikanci u čudu o Hrvatskoj: "Sve je maleno, hrana je bizarna, a od zahodske mafije imamo traume"

Sastojci:

2 šalice brašna (univerzalnog)

¾ žličice praška za pecivo

½ žličice soli

Šalica šećera

¼ šalice maslaca

2 velika jaja

Oko 3 banane, nasjeckane

1/3 šalice običnog nemasnog jogurta

1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema:

1. Prije svega zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

2. Lagano pjenjačom umutite brašno, prašak za pecivo i sol.

3. Stavite šećer i maslac u veliku zdjelu i umutite mikserom na srednjoj brzini sve dok se dobro ne pomiješaju (oko minutu). Dodajte jaja, jedno po jedno, i nakon svakog dobro „istucite“ smjesu. Dodajte banane, jogurt i vaniliju i tucite dok se ne pomiješaju, a nakon toga dodajte mješavinu brašna.

4. Pecite na 180 stupnjeva, oko sat vremena ili isprobajte s čačkalicom da li je kruh gotov, ako se tijesto ne lijepi kada izvadite čačkalicu kruh je gotov. Ostavite 10 minuta da se ohladi.

Dobar tek!