Banana kruh

Sastojci:

2 šalice brašna (univerzalnog)

¾ žličice praška za pecivo

½ žličice soli

Šalica šećera

¼ šalice maslaca

2 velika jaja

Oko 3 banane, nasjeckane

1/3 šalice običnog nemasnog jogurta

1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema:

1. Prije svega zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

2. Lagano pjenjačom umutite brašno, prašak za pecivo i sol.

3. Stavite šećer i maslac u veliku zdjelu i umutite mikserom na srednjoj brzini sve dok se dobro ne pomiješaju (oko minutu). Dodajte jaja, jedno po jedno, i nakon svakog dobro „istucite“ smjesu. Dodajte banane, jogurt i vaniliju i tucite dok se ne pomiješaju, a nakon toga dodajte mješavinu brašna.

4. Pecite na 180 stupnjeva, oko sat vremena ili isprobajte s čačkalicom da li je kruh gotov, ako se tijesto ne lijepi kada izvadite čačkalicu kruh je gotov. Ostavite 10 minuta da se ohladi.

Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju