Kada se prošle godine otvorila pizzerija u Trpimirovoj ulici, vrlo je brzo oko sebe okupila klub obožavatelja „kašeta“, i zbog jedinstvenog toplog interijera kojim dominira drvo, i zbog hrane pripremljene od domaćih namirnica koja se služi od jutra do večeri.

U Kascheti se pizze pripremaju po izvornim talijanskim recepturama, a gosti na raspolaganju imaju Romane s tankim i Napoletane s debljim rubom. Na jelovniku su i burgeri. 

Koliko su dobri u njihovoj pripremi, moći ćete provjeriti na najposjećenijem hrvatskom street food događanju. Od 13. rujna, kada počinje Zagreb Burger Festival kušat će se njihovi specijaliteti od odležanog mesa (Meat the King) i povrća koje nabavljaju na malim poljoprivrednim gospodarstvima.

Eksperimentiranje kuharima u Kascheti nije strano pa su se umjesto klasičnih peciva odlučili na tradicionalnu talijansku recepturu napuljskog tijesta. U njih će upakirati 200-gramske burgere od visokokvalitetne dry age junetine s umacima čija je priprema tajna, a recepti vuku korijene iz obiteljske tradicije. Na popularnom festivalu Kascheta predstavit će se s tri burgera.

Kascheta - 1 Kascheta - 1 (Foto: PR)

Smokeburger poslužuju sa špekom crne slavonske svinje, rikolom te najzanimljivijim sastojkom tog hamburgera - dimljenom bivoljom mozzarellom koja pruža specifičnu aromu.

U hambanjerosu se odležana junetina „druži“ s domaćim BBQ umakom prema receptu koji ne odaju ni prijateljima, špekom crne slavonske svinje, ukiseljenim ljutim papričicama te svježim ljubičastim lukom. Tko voli izbalansirane note slanog, kiselog i ljutog – nek' izvoli.

> 18 majstora burgera stiže na omiljeni zagrebački festival

Reci sir (say cheese) i dobit ćeš burger s domaćim umakom od šest vrsta sireva te dvostrukom dozom topljenog cheddar sira i pohanim lukom koji se fantastično uklapa u cijelu priču. 

Novosti o ovogodišnjem Zagreb Burger Festivalu i njegovoj ponudi pratite na službenim Facebook stranicama manifestacije.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju