Otkad se prije šest godina pojavio, Instagram je malo pomalo postajao mjesto na kojem se možete pohvaliti gdje ste sve bili i što ste obišli. Naime, većina putnika danas svoje fotografije ponosno objavljuje na Instagramu, a zahvaljujući "tagiranju" lokacije, doznali smo koje su svjetske znamenitosti bile najpopularnije u 2016.

10. Izložba postignuća nacionalne ekonomije (VDNH), Moskva

Možda i mjesto koje vam je najmanje poznato na ovoj listi, no ova stalna izložba nudi pogled na neka čudesna arhitektonska dostignuća, a u zadnje vrijeme, ovdje ne nedostaje ni zabave. Naime, nedavno je napravljeno ogromno klizalište, najveće u Rusiji, ali i u Europi, koje može istovremeno primiti do 4500 ljudi.

 

A photo posted by Alexey Zanin (@a_zan) on

9. Bruklinški most, New York

Velika jabuka ima mostova koliko vam srce želi, ali Brooklyn Bridge daleko je najpoznatiji. Kad imate dobar pogled, gotovo je nemoguće ne fotografirati ga, tako da nije ni čudo što se nalazi među 10 najpopularnijih Instagram lokacija.

8. Santa Monica Pier, Los Angeles

Natpis Hollywood, Beverly Hills i Rodeo Drive, sve su to stvari koje se nalaze iza Santa Monica Pier zabavnog parka, mjesta koje je poslužilo i kao kulisa za brojne filmove. Legendarni vlak smrti i veliki kotač, vjerojatno su vam dobro poznati iz mnogih holivudskih ostvarenja.

 

A photo posted by Andriana Dyakova (@andrianadyakova) on

7. Las Vegas Strip, Las Vegas

Srce grada, mjesto na kojem se smjestilo najviše hotela i kasina, itekako je popularno i na Instagramu. Ovdje se nalaze i replike nekih od najpoznatijih građevina na svijetu, tako da ne morate ići u Pariz kako bi vidjeli Eiffelov toranj.

6. Muzej Louvre, Pariz

Naravno, ovakav popis ne bi nikako mogao proći bez najpoznatijeg muzeja na planeti, u kojem se, između ostalog, čuva i slavna Mona Lisa.

 

A photo posted by Kent Charles (@kent1228) on

5. Eiffelov toranj, Pariz

Ostanimo još malo u "gradu svjetlosti". Ako je već ušao Louvre, jasno vam je da je na popisu i Eiffelov toranj, slavna željezna konstrukcija koja je jedna od najčešće fotografiranih stvari na svijetu.

 

A photo posted by Juan Peralta (@peralta_juan_e) on

4. Times Square, New York

Jasno, u New Yorku postoji more stvari koje valja vidjeti. No, Times Square jedna je od onih najpoznatijih, a s obzirom na broj reklama na ovom njujorškom trgu, svi koji se vole igrati s filterima na Instagramu, obožavaju slike s ovog mjesta.

3. Central Park, New York

Zelena oaza Manhattana
mjesto je koje se uvijek nalazi na Instagram profilima. Posjetite li NY u proljeće, sve oko vas cvjeta, dođete li u zimu, uživate na ogromnom klizalištu. S Central Parkom zapravo, ne možete pogriješiti.

2. Universal Studios, SAD

S obzirom na broj filmova koje holivudski producenti godišnje izbace, nije ni čudo da su studiji u kojima se filmovi snimaju izuzetno dobro posjećeni. Naravno, kako i ne bi, pa tko može odoljeti slikanju nekih slavnih filmskih kuća i stanova.

1. Disney World, SAD

S obzirom na činjenicu kako su Disney zabavni parkovi mjesta gdje snovi postaju stvarnost, a i da u svima nama još uvijek čuči dječak ili djevojčica, uopće nije čudno da na Instagramu najčešće možete naletjeti na slike slavnog dvorca, Miki Mausa i Paška Patka.

 Pročitajte i kojih 20 Instagram putnika biste trebali pratiti. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju