Proglasiti neko mjesto najljepšim nemoguća je misija s obzirom na veliki broj prekrasnih lokacija diljem zemaljske kugle. No da se može pitati Georgea Bernarda Shawa, on bi na ljestvicu najspektakularnijih lokacija sigurno stavio neko mjesto u Hrvatskoj.

Slavni irski pisac i dobitnik Nobelove nagrade za književnost bio je zaljubljen u Hrvatsku, a posebno u našu obalu, o kojoj je uvijek govorio u superlativima.

Oni koji traže raj na Zemlji trebali bi doći u Dubrovnik, izjavio je Shaw i tako dao najbolju preporuku najposjećenijoj turističkoj odrednici na hrvatskoj obali. No još je osjećajnije progovorio o Nacionalnom parku Kornati, otocima koji ga okružuju i obali.

Posljednjeg dana stvaranja, Bog je poželio okruniti svoje djelo i stvorio je Kornate od suza, zvijezda i daha, napisao je autor "Pigmaliona" o ovoj hrvatskoj ljepotici koja se sastoji od 89 otoka, otočića i hridi, a prostire na 220 četvornih kilometra u Šibensko-kninskoj županiji.

Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte zašto je George Bernard Show govorio o Kornatima i Jadranu kao o kruni njegove kreacije.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju