Projekt koji bi zauvijek mogao stati na kraj prevarama na ribarnicama kotrlja se ovih dana na Kickstarteru. Doch to Dish je kampanja koja prikuplja donacije kako bi razradila sustav s kojim bi bilo gotovo nemoguće kupcima podvaliti ribu stariju od jednog dana, a još k tome znali bi tko ju je ulovio, kada i gdje, doslovno od vale do vale.

Ekipa iza Dock to Disha kaže kako se za samo 1 posto ribe u Sjedinjenim Državama može odrediti točno od kuda dolaze, a samim time i kada su uhvaćene pa su pokrenuli inicijativu koja bi uskoro mogla zaživjeti u cijelom svijetu. Cilj ovog projekta je zaustaviti prevaru kupaca te promovirati održivo ribarstvu tj. pobrinuti se da svoje ribice kupujete od lokalnih ribara.

Dock to dish izašao je na crowdfounding platformu Kickstarter s ciljem da prikupe 75 tisuća dolara, što bi im bilo dovoljno za nastavak projekta koji je započeo prije 5 godina. Ukoliko se ova ideja pokaže dobrom, kao što se u teoriji čini, vjerujemo da ne bi imali ništa protiv da se proširi i na našu zemlju?

S Dock to Dish projektom, zahvaljujući tehnologiji, mogli bi u svakoj minuti znati gdje se vaš budući ručak nalazi te bi točno znali što taj dan dolazi u vama najbližu ribarnicu pa, ako vam je dosta sumnji u svježinu ponude, kliknite ovdje i podržite ovaj revolucionarni model, za kojeg mnogi misle da je jedina budućnost održivog ribarstva.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju