Vila Katarina nalazi se na osami na najvišem vrhu otoka Hvara, Svetom Nikoli. Mirisi smilja i dalmatinskog bilja, spektakularni zalasci sunca i uživanje u miru, daleko od gradske vreve razlog su zbog kojeg se gosti dolaze odmoriti u kamenoj kući za odmor s bazenom. Za toplih dana rezervirano je brčkanje u bazenu s pogledom prema bračkom kanalu i makarskoj rivijeri.

Vila Katarina prima četiri do šest osoba, ima dvije sobe s kupaonicama, dnevni boravak te kuhinju. Radi na solarnu energiju pa valja imati na umu da je upotreba električnih aparata ograničena. Cijene možete pogledati ovdje.

Dvjestotinjak metara od vile nalazi se obiteljsko turističko gospodarstvo Kolumbić gdje se dolazi na domaću, prirodnu hranu i vina Sv. Mikula i Mali Žane. Kod Kolumbića se nazdravlja i domaćom rakijom (višnja, mirta, od raznih trava), prošekom ili sokom od kadulje.

Grickaju se pršut, domaći sir (kozji i ovčji), slane srdele, razno meso s roštilja te salate od tune, hobotnice, sira, slanih srdela… U dnevnoj ponudi jela su fažol, tripice, jetrica, pašticada, divljač i drugi dalmatinski specijaliteti. Po narudžbi pripremaju jela pod pekom i janjetinu na ražnju. Uz sva jela peku i domaći kruh. Nakon hrane nezaobilazna je zabava uz svirku harmonike.

Nedostupni otok Putovanja "Jedini" nedostupni otok na svijetu: Mjesto na koje ne možete doći bez posebne dozvole

Na malom komadu zemlje koju su imali vlasnici kad su došli na brdo, najprije su sagradili poljsku kućicu i počeli saditi lozu. Za boravaka na brdu uvidjeli su kako dolazi sve više posjetitelja kako bi uživali u svježem zraku i prekrasnom pogledu na prirodu i more.

Vila Katarina Vila Katarina (Foto: Romeo Ibrišević)

Tad je Dragomilu Kolumbiću sinula ideja o izgradnji konobe. Ubrzo je nastalo gospodarstvo s vinogradom u kojem se sadi plavac mali, vranac i dernekuša, a stigle su i ovce, koze, koji te magarci. Priča se zaokružila s Vilom Katarinom koja s domaćinstvom predstavlja formulu za opuštanje.

Na 10 centimetara od smrti: Otočani koji skaču na glavu s 20 metara Bungee Bungee Bungee +2 Pentecost

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju