Nacionalni park Galapagos, Ekvador

Nacionalni park Galapagos prvi je nacionalni park u Ekvadoru, te je ujedno pod zaštitom UNESCO-a. Čak 97% Galapagosa, inače područja s ogromnom bioraznolikošću - spada pod okrilje nacionalnog parka.

Nacionalni park Madidi, Bolivija
Ovaj predivni nacionalni park smješten je uz gornji tok Amazone u Boliviji, a prostire se na preko 18.958 kvadratnih kilometara. Sa preko 1000 vrsta ptica i 700 životinja, ujedno je i najočuvaniji eko sistem u Južnoj Americi. Ljepota ovog parka je pejzaž koji oduzima dah i neopisiva kompleksnost prašumskog ekosistema.

Nacionalni park Amber Mountain, Madagaskar
Safari na Madagaskaru u potpunosti se razlikuje od bilo kojeg drugog. Ovdje priroda radi sve po svom bez nekog većeg utjecaja čovjeka na njezin tijek što je dovelo do razvoja mnogih endemskih vrsta. Nacionalni park Amber Mountain nalazi se u regiji Diana u sjevernom Madagaskaru. Najpoznatiji je po rijekama, prekrasnim slapovima i veličanstvenim kraterskim jezerima. Čak 25 vrsta sisavaca, 75 vrsta ptica i 59 vrsta reptila živi samo u ovom parku i nigdje drugdje na svijetu.

Nacionalni park Maasai Mara, Kenija
Ovaj rezervat nalazi se u jugozapadnom dijelu Kenije i poznat je kao najveći prirodni rezervat u Africi. S parkom Serengeti u Tanzaniji predstavlja najraznolikiji biosistem na svijetu. Najpoznatiji je po najbrojnijoj populaciji lavova, puma, geparda, ali i po najvećoj migraciji divljih životinja. Ovdje živi pleme Massai poznato po specifičnom načinu odijevanja i domorodačkom načinu života.

Nacionalni park Chobe, Botswana
Ovaj park pružit će vam osjećaj divne ugode sa svojim zapanjujućim pejzažima, ugodnom atmosferom i zadivljujućom divljinom. Park se prostire na preko 11.700 kvadratnih kilometara, a prepun je močvara, jezera i šuma. Ono po čemu je ovaj park najpoznatiji je najbrojnija populacija slonova na svijetu koja broji oko 50.000 jedinki.

Nacionalni park Serengeti, Tanzanija
Najpoznatiji je po godišnjoj migraciji čak 250.000 zebri, te po populaciji nilskih krokodila. Lavovi, afrički leopard, afrički slon i crni gepardi samo su neke od životinja koje mame posjetitelje u ovaj park. A ljubitelji ptica ovdje će pronaći preko 500 različitih vrsta, koje mogu nesmetano promatrati.



Rezervat Moremi Game, Botswana
Ovaj park leži na istočnoj strani delte rijeke Okavango. To je zadivljujući biljni i životinjski svijet koji pruža izvanredni pogled u život Savane. U ovom parku ima i gustih šumovitih područja koja su dom leopardima i rijetkim divljim afričkim psima. Zauzima površinu od gotovo 5000 četvornih kilometara.

Nacionalni park Kafue, Zambija
Ovaj nacionalni park je drugi po veličini nacionalni park na svijetu. To je uistinu prekrasno mjesto i dom za više od 55 različitih vrsta životinja i više od 400 vrsta ptica. Južni dio parka prekriven je gustom šumom u kojoj vladaju leopardi koji se nesmetano kreću među krošnjama. Držite se vodiča...

Nacionalni park Flinders Chase, Australija
Otok Kangaroo poznat je po prekrasnom biljnom i životinjskom svijetu. Ovaj park nastanjuju populacije 6000 morskih lavova, 4000 pingvina, 5000 koala, 15.000 klokana, 600 rijetkih australskih morskih lavova i 254 vrste ptica. Park je poznat ne samo po divljim životinjama nego i po impresivnim pejzažima koji su dom za mnoge ugrožene biljne i životinjske vrste.

Nacionalni park Everglades, SAD
Ovaj park nalazi se na Floridi i pod njim se nalazi 20% izvornih močvara. Park Everglades je najveća tropska divljina u SAD-u koju godišnje posjeti preko milijun turista. Pod zaštitom je UNESCO-a, kao močvara od međunarodne važnosti. U njemu su svoj dom pronašle mnoge rijetke i ugrožene vrste kao što su američki krokodil i misteriozna floridska pantera.

Ne zaboravite pogledati galeriju...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju