• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Aktualno #dogadanja

Marko Josipović: Najmlađi hrvatski food bloger čije kolače lajka i Martha Stewart

Marko Josipović bit će jedan od govornika na 2. regionalnoj blogerskoj konferenciji o hrani u sklopu festivala Slatki gušti koji se održava u Zagrebu od 17. do 27. lipnja.

Punkufer avatar placeholder
S.L. 14.06.2018 13:12 komentari
viber Created with Sketch.
Marko Josipović
Marko Josipović (Foto:Instagram profil @marko_rebel)

"Oduvijek sam volio hranu. Kao mali, pomagao sam oko blagdanskih kolača i uvijek mi je bilo zabavno mijesiti tijesto, izrezivati oblike... Kako je mama često radila kolače, sve više sam se zanimao za to. Prvi kolač sam napravio s devet godina i to je bio običan čokoladni biskvit,“ otkriva nam Marko Josipović poznatiji kao Marko Bakes, najmlađi food bloger u Hrvatskoj.

U trendu Gulaš je savršeno jelo za zimu Tjedni jelovnik Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna Trentino, Italija - 6 Primamljiva ponuda Na predivni sjever: Italija vam plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite Pelješki tunel - 1 U carstvu dingača Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"

Sojin umak Hrana i piće Gubi li japanska kuhinja "okus"? Ključni sastojak sojina umaka mogao bi zauvijek nestati

Iza ovog simpatičnog 18-godišnjaka skriva se već petogodišnja blogerska karijera i stotine napravljenih kolača, torta i drugih slastica. Ne čudi stoga što će upravo on biti jedan od govornika na 2. regionalnoj blogerskoj konferenciji o hrani u Zagrebu koja će se održati 17. lipnja 2018. na Zrinjevcu, u sklopu festivala Slatki gušti.

 

A post shared by Marko Josipović (@marko_bakes) on Jun 11, 2018 at 11:43am PDT

Marko će razmijeniti iskustva s inozemnim blogerima kao što je Nizozemka Magdalena Anna Tymczyj koja stoji iza popularnog bloga Oatmeal stories te s Uršom Horvat sa slovenskog bloga Ursalicious.

"Uzbuđen sam što uopće imam priliku prisustvovati takvom nečemu! Jako se veselim cijelom doživljaju, upoznavanju novih ljudi i dijeljenju svoje priče! Kada sam započeo svoj blog, nisam mislio da ću biti dio nečeg takvoga!"

Najmlađi hrvatski food bloger obožava eksperimentirati u kuhinji sa slatkim i slanim namirnicama.

"Iako ‘prakticiram’ slatko, namirnica s kojom ću uvijek nešto iskemijati je piletina. Marinirana, pečena, grilana... na razne načine pripremljena, uvijek je hit."

 

A post shared by Marko Josipović (@marko_bakes) on Jun 13, 2018 at 12:19pm PDT

Najviše voli jesti i pripremati cheesecake, za koji tvrdi da mora biti pečen, a kada je ohlađen, ima savršenu teksturu i okus kojemu nitko ne može odoljeti.

Slastičarske muke zadaju mu macaronsi, čije recepte još uvijek isprobava i testira.

"Također su mi zeznute krafne. Treba dobro pogoditi veličinu krafne i temperaturu ulja kako bi se u potpunosti ispekla bez izgaranja, ali zasad sve što sam probao napraviti uvijek mi je uspjelo, a ako nije, nastavio bih vježbati dok mi ne uspije," tvrdi ovaj vrijedni bloger koji kada ne peče svoje kolače, isprobava one u najdražim mu zagrebačkim slastičarnicama Meet Mia, Miss Donut i Torterie Macaron.

 

A post shared by Marko Josipović (@marko_bakes) on Apr 30, 2018 at 10:47pm PDT

Nedavno je završio X. gimnaziju u Zagrebu, a najesen odlazi u Englesku, gdje će nastaviti svoj slastičarski san.

"Iako se veselim ljetu i avanturama koje ono donosi, jednostavno ne mogu dočekati jesen, kada ću krenuti studirati na Visokoj školi Birmingham. Predmeti koje ću polagati dio su smjera Bakery and Patisserie Technology, gdje se nadam da ću naučiti sve potrebne tehnike i trikove."

Kada ga pitamo za posao iz snova, spremno odgovara:

"San mi je jednog dana otvoriti trendi slastičarnicu u Londonu i/ili New Yorku! Tko zna što će za šest ili sedam godina biti u modi i kakve će se nove stvari otkriti... Kako se vrijeme bude mijenjalo, prilagodit ću se."

 

A post shared by Marko Josipović (@marko_bakes) on Apr 3, 2018 at 1:21pm PDT

Trenutačno obožava promatrati radove ukrajinske arhiktektice i slastičarke Dinare Kasko koja svoje znanje prenosi na izradu slastica uz pomoć 3D tehnologije, ali i emisije omiljene mu Marthe Stewart.

"Najviše volim Marthu Stewart! Žena je predobra, čak je jednom šerala sliku moje slastice. Bilo bi predobro jednoga dana raditi u jednoj od njezinih kuhinja," zaključuje Marko Josipović.

Festival Slatki gušti održat će se u zagrebačkom parku Zrinjevac od 17. do 27. lipnja 2018., a više informacija o svim događanjima pratite na njihovim Facebook stranicama.

 

A post shared by Marko Josipović (@marko_bakes) on Dec 24, 2017 at 12:27pm PST

 

  • #dogadanja
  • #Marko Josipović
  • #blogeri
  • #kolači
  • #slastice
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Božić u Londonu je već počeo: Najbolji savjeti, lokacije i doživljaji za savršeno putovanje
Iz prve ruke
Božić u Londonu je već počeo: Najbolji savjeti, lokacije i doživljaji za savršeno putovanje
Stavljate li ga u sarmu? Sporni sastojak koji je podijelio naciju našao se i u receptu starom 70 godina
Sto ljudi...
Jaje u sarmi ili ne? "Sporni" sastojak koji je podijelio naciju našao se i u receptu starom 70 godina
Kuća Hidden Heaven, Sungar, Gorski kotar, Airbnb
Mir i tišina
Skriveni raj u malom goranskom mjestu za idilično zimovanje
Gastro odmor u gradu – 3 najbolje destinacije za gurmane
Oglas
Gastro odmor u gradu – 3 najbolje destinacije za gurmane
Najveće klizalište u Europi
Za 5000 klizača
Veliko je poput 16 olimpijskih bazena! Znate li gdje se nalazi najveće europsko klizalište na otvorenom?
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
U carstvu dingača
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
Tjedni jelovnik zimska jela od 1.12. do 7.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna
Na sjeveru Italije: Trentino plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
Primamljiva ponuda
Na predivni sjever: Italija vam plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
Najljepši kolodvor na svijetu: Željeznička katedrala u europskom "gradu dijamanata"
"Lijepi mali kolodvor"
Najljepši kolodvor na svijetu: Željeznička katedrala u europskom "gradu dijamanata"
Spektakl iz pećnice: Jedini savjeti koji će vam ikada trebati za savršeno pečeno povrće
Dobro je znati
Spektakl iz pećnice: Jedini savjeti koji će vam ikada trebati za savršeno pečeno povrće
Recept za rimske njoke: Savršeni prilog dostojan svečanog ručka
Bolji od običnih?
Recept za rimske njoke: Savršeni prilog dostojan svečanog ručka
Ljubljana iz drugog kuta: Mjesta koja turisti (još) nisu otkrili
POKROVITELJ DINERS
Ljubljana iz drugog kuta: Mjesta koja turisti (još) nisu otkrili

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Oglasile se i časne sestre nakon rasvjetljavanja bizarnog slučaja
Uputili zahvalu
Oglasili se iz Družbe sestara milosrdnica nakon što je policija objavila detalje istrage o časnoj sestri
Forum nekretnina: Prodaja pada, očekuje se smanjenje cijena kvadrata
Tržište nekretnina
Očekuje se pad cijena stanova! Jedna kategorija posebno gubi na vrijednosti
Otac poginulog Mateja (17): "Čekao ga je poklon za rođendan. A spremali smo sprovod"
Tragedija u susjedstvu
Potresna ispovijest oca poginulog Mateja: "Bio je unakažen. Tijelo su bacili u grmlje i pravili se ludi"
show
Ruben Van Gucht podigao prašinu najnovijom fotkom na Instagramu
evo tko je ona
Suprug Blanke Vlašić javno objavio prisnu fotku s mlađahnom ljepoticom
Pjevačica Ivana Lovrić mamila poglede na zagrebačkoj špici
Izdanje za pamćenje
Za pjevačicom Colonije u minici okretali su se svi u centru naše metropole!
Intervju s Ivančicom Pahor
''nakon niza pretraga...''
Naša bivša misica boluje od karcinoma: ''Tijelo je slalo signale...''
zdravlje
Kada i kako piti omega-3 kapsule? Ovo morate znati prije nego ih krenete uzimati
Piše nutricionistica
Kada i kako piti omega-3 kapsule? Ovo morate znati prije nego ih krenete uzimati
Šokantno otkriće: Lijek koji žene već godinama koriste mogao bi spriječiti najagresivniji rak dojke!
Važno za žene u rizičnoj skupini
Šokantno otkriće: Lijek koji žene već godinama koriste mogao bi spriječiti najagresivniji rak dojke!
Koje meso ima najviše proteina? Pogledajte tablicu
Uključujući i ribu
Koje meso ima najviše proteina? Pogledajte tablicu
zabava
Mladi vozač nasmijao promet natpisom na vozilu! Pogledajte što je napisao
Urnebesno
Mladi vozač nasmijao promet natpisom na vozilu! Pogledajte što je napisao
Dosta im je turista: Htjela se snimiti sa slonom pa vrlo brzo požalila
Bliski susret
Dosta im je turista: Htjela se snimiti sa slonom pa vrlo brzo požalila
Djevojke mislile da su naišle na Bambija, a onda je uslijedilo neugodno iznenađenje
Jao…
Djevojke mislile da su naišle na Bambija, a onda je uslijedilo neugodno iznenađenje
tech
Otkrivena skrivena kombinacija koja ubrzava starenje mozga i povećava rizik od Alzheimerove bolesti
Mnogi nisu svjesni
Otkrivena skrivena kombinacija koja ubrzava starenje mozga i povećava rizik od Alzheimerove bolesti
Netflix najavio veliku promjenu: Ovo se mnogima neće svidjeti
Nema više…
Netflix najavio veliku promjenu: Ovo se mnogima neće svidjeti
Stanovnici se pobunili protiv robotaksija: Ne mogu spavati i pod stalnim su stresom
Neočekivani problemi
Stanovnici se pobunili protiv robotaksija: Ne mogu spavati i pod stalnim su stresom
sport
Legenda se bori za život, hitno mu treba 300 tisuća eura: "Jako smo zabrinuti"
Krenula velika akcija
Legenda se bori za život, hitno treba 300 tisuća eura: "Jako smo zabrinuti"
Stojković i Dinamo odradili sastanak nakon crvenog kartona, doznajemo što se dogodilo
NE IDE GA
Stojković i Dinamo odradili sastanak nakon crvenog kartona, doznajemo što se dogodilo
Talijanska skijašica Lucrezia Lorenzi odlazi u mirovinu
Bol je bila prejaka
Poznata skijašica (27) prelomila: Godinu dana nakon obiteljske tragedije odlazi u mirovinu
tv
MasterChef: U MasterChefu će večeras biti ribanja, ali ne samo povrća! Kandidati nikada brutalniji!
STRES TEST
U MasterChefu će večeras biti ribanja, ali ne samo povrća! Kandidati nikada brutalniji!
Skrivena sudbina: Mehmet ne može vjerovati što se Efeu dogodilo
SKRIVENA SUDBINA
Skrivena sudbina: Mehmet ne može vjerovati što se Efeu dogodilo
MasterChef: Izgovori ili realnost? Otto možda nije razumio zadatak, ali je zato shvatio da odlaze u stres test!
CRVENI IZGUBILI
Izgovori ili realnost? Otto možda nije razumio zadatak, ali je zato shvatio da odlaze u stres test!
putovanja
Na sjeveru Italije: Trentino plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
Primamljiva ponuda
Na predivni sjever: Italija vam plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
Tjedni jelovnik zimska jela od 1.12. do 7.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
U carstvu dingača
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Jedna od najopasnijih država i dalje privlači brojne turiste: "Morate spavati unutar sigurne zone. Nije za one sa slabim srcem"
Turistički procvat
Jedna od najopasnijih država i dalje privlači brojne turiste: "Morate spavati unutar sigurne zone. Nije za one sa slabim srcem"
Meloni želi zlatne rezerve proglasiti narodnim vlasništvom – no iza toga se krije druga namjera
Nacionalizam i novac
Meloni želi zlatne rezerve proglasiti narodnim vlasništvom – no iza toga se krije druga namjera
lifestyle
Parfemi koji se na koži osjete satima
ISPLATIVA KUPOVINA
Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja
Jennifer Aniston u bijelim tenisicama i širokim trapericama
Kraljica jednostavnosti
Jennifer Aniston: Street style kombinacija koju jednako obožavaju njujorške i zagrebačke ulice
Bloomova kombinacija u košulji i čizmicama od brušene kože
I fine čizmice
Nova kombinacija dokazuje da Bloom izrasta u pravog malog gospodina
sve
Ruben Van Gucht podigao prašinu najnovijom fotkom na Instagramu
evo tko je ona
Suprug Blanke Vlašić javno objavio prisnu fotku s mlađahnom ljepoticom
Pjevačica Ivana Lovrić mamila poglede na zagrebačkoj špici
Izdanje za pamćenje
Za pjevačicom Colonije u minici okretali su se svi u centru naše metropole!
Intervju s Ivančicom Pahor
''nakon niza pretraga...''
Naša bivša misica boluje od karcinoma: ''Tijelo je slalo signale...''
Krema od vanilije koja se radi s aquafabom
Iskoristite ga

Ova fina krema od vanilije za kolače i torte radi se sa sastojkom koji većina Hrvata baci u smeće

Većina Hrvata baca ovu tekućinu, a to je prava šteta. S njom se mogu napraviti razna jela, uključujući i fine kreme kojima možete ukrasiti kekse, torte i kolače. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Slika nije dostupna Aktualno

    Slatki gušti - zagrebački festival slastica na Zrinjevcu!

  • Torta Hrana i piće
    Poput ogledala

    Korak po korak: Napravite sjajnu čokoladnu glazuru za kolače kao iz slastičarnice

  • Krema od vanilije koja se radi s aquafabom Hrana i piće
    Iskoristite ga

    Ova fina krema od vanilije za kolače i torte radi se sa sastojkom koji većina Hrvata baci u smeće

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close