Danas na zagrebačkom Gornjem gradu na Strossmayerovom šetalištu počinje sedamnaesto izdanje manifestacije Ljeto na Strossu. Ovo je najdulja kulturna manifestacija u Zagrebu i ove će godine trajati 102 dana, a u tom će se periodu na popularnom Strossmartru održati 90-ak koncerata, oko 70 lutkarskih predstava za djecu, 20-ak likovnih radionica i isto toliko plesnjaka te popularni Doček pola nove godine i izbor za najpsa mješanca – hippy cucka.

Tema ovogodišnjeg Ljeta na Strossu je hippy pokret pa su kućice, pozornica i klupe oslikani u hippy stilu, a stabla i krošnje kestena dobili su hippy lutke i druge prepoznatljive simbole iz toga doba.

Program na Strossmartru besplatan je za posjetitelje i održava se svakoga dana između 9:00 i 24:00 sata. Koncerti počinju u 21:00 sat, a prvi u ovogodišnjoj sezoni na pozornicu izlazi glazbeni sastav Twins Rock iz Zagreba.

Sutra će nastupi The Second Hand Band, u subotu Blondie Widow & Pitsome Pit, nedjelja je rezervirana za nastup benda Tri boje Jazza dok će u ponedjeljak navečer za publiku nastupati Oridano GJ band. U utorak 30. svibnja koncert će održati Zagreb Balkan Jazz Band.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju