Šarmantni zagrebački Le Bistro ovih je dana osvježio svoju ponudu novim ljetnim à la carte jelovnikom. Selekcija primamljivih jela inspirirana je zavodljivim mirisima i okusima francuske kuhinje, domaćim specijalitetima i najboljim svježim sezonskim namirnicama. Chef Ana Grgić u ljetnom jelovniku Le Bistroa donosi kreativna i slasna jela

Nadahnuta ljetom i šarolikim bogatstvom sastojaka, chef Ana Grgić u ljetnom jelovniku donosi kreativna i slasna jela poput:

- Cvijeta tikvice punjenog kozjom skutom, hrskavih žabljih kraka s kremom od češnjaka, slasnih proljetnih rolica s povrćem, kozicama, kremom od avokada i orahovim uljem,

- Školjki sv. Jakova sa špinatom i baby porilukom, prženih sardina s pireom od batata, moussea od guščje jetre s kruškama i kremom od badema,

- Bouillabaissea od dagnji i šafrana s hrskavom palentom, 

- Mekanih telećih obraza u finom gustom umaku od porta s hrskavim shiitake gljivama i koje se tope u ustima.

Selekcija jela uključuje i bezvremenske Le Bistro klasike poput kremastog rižota i poznate zapečene luk juhe, kao i neka tradicionalna jela koja se pripremaju po isprobanim recepturama poput tatarskog bifteka i legendarnih Esplanade štrukli.

Osim toga, Le Bistro nudi i listu neodoljivih ljetnih deserata kao što su:

- Topli čokoladni kolač s umakom i sladoledom od vanilije,

- Ferrero Rocher mousse s biskvitom od lješnjaka i čokoladom,

- Crème brûlée s jagodama i tonkom, ukusne pečene jabuke s orasima i vanilijom te otmjeni francuski macaroni.

Ljetni à la carte jelovnik odlikuju i posebno obilježena jela koja ne sadrže gluten, ona primjerena vegetarijanskoj prehrani te jela pripremana prema halal standardima. Novost su jela s oznakom WWF-a (Svjetske organizacije za zaštitu prirode) koja se pripremaju s proizvodima iz održivog ribarstva prema uputama inicijative Fish Forward, čiji je Ana Grgić ambasador.

'Prepoznala sam važnost ovog projekta, kao ambasador nastojim u svoje jelovnike uvrstiti više održivih proizvoda iz ribarstva te na taj način omogućiti gostima da odaberu ribu koja dolazi iz održivih izvora, a ujedno želim povećati svijest potrošača o globalnim ekološkim i socijalnim posljedicama potrošnje proizvoda iz ribarstva', naglasila je Ana Grgić, chef kuhinje hotela Esplanade.

Osobiti okusi i rashlađena selekcija finih vina i pjenušaca na čaše po prihvatljivim cijenama, opuštena atmosfera, mlada i šarmantna ekipa kuhara i konobara, ostakljeni zimski vrt s profinjenim ozračjem pariškog šika, sjenoviti živopisni ugađaj terase s daškom uličnog teatra pravo su osvježenje za nadolazeće ljetne dane.

Le Bistro vam donosi cijeli ljetni à la carte jelovnik.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju