Indijsko piće s jogurtom nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a još kad pročitate ovaj recept koji uključuje jabuku i mentu, pohitat ćete u kuhinju i započeti s pripremom.
Sastojci za 4 pića:
- 4 zelene jabuke, oguljene i nasjeckane (plus ostaviti malo sa strane za posluživanje)
- 650 grama "grčkog“ jogurta
- 2 žlice kristalnog šećera
- 2 žlice Monin sirupa od jabuke (Nema ga svugdje, koristi se najčešće za koktele. Umjesto njega možete staviti sok od jabuke i dodati jednu žlicu šećera više u smjesu.)
- 15 grama lišća mente (plus grančice za ukras na kraju)
- 2 kockice leda
Priprema:
1. Stavite nasjeckanu jabuku, jogurt, šećer, sirup od jabuke, mentu i led u blender na najveću brzinu i blendajte sve dok smjesa ne postane tekuća i tako dobijete – lassi.
2. Prilikom posluživanja najprije na dno čaše stavite preostali dio nasjeckane jabuke i nalijte lassi do vrha. Poslužite odmah, a sa strane stavite grančicu mente za dekoraciju.