IKKER 2016. na jednom mjestu okuplja 15 najbolje plasiranih stručnjaka s regionalnih kuharskih natjecanja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Srbije, Slovačke i Italije u prošloj godini. Riječ je o vrhunskim poznavateljima hrane koji prate i primjenjuju kuharske trendove u gastronomiji, natječu se sa svojim kolegama, uče jedni od drugih i razmjenjuju iskustva.

Osim izbora za najboljeg interregionalnog kuhara 2016., za vrijeme trajanja manifestacije organizirat će se i stručne edukacije te prezentacije autohtonih jela Makarske, Dalmacije i Budve. U sklopu programa najavljen je dolazak njegove Ekselencije Keiji Ide, Veleposlanika Japana, dolazak predstavnika Budve, te sudjelovanje velikog Steve Karapandže i legendarnog Branka Ognjenovića.

Na ovaj način će se građanima Makarske i posjetiteljima približiti kultura, običaji i gastronomija zemalja sudionika i zemlje partnera – gosta domaćina. Ove godine zemlja partner je Crna Gora.

Organizacija ovako važnog kuharskog događanja u Makarskoj dokaz je da je ovaj priobalni grad u Splitsko-dalmatinskoj županiji postaje cjelogodišnja gourmet destinacija te je dodatni je plus hrvatskom turizmu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju