Ove je subote u Splitu održano Julius Meinl Barista Championship – natjecanje barista u latte art pripremi. Dvadeset kandidata iz cijele Hrvatske odmjerilo je snage u tri kruga natjecanja: od pripreme koktela s kavom do finalne latte art pripremi na "hipsterski" način.

Kandidate je ocjenjivao stručni žiri sastavljen od vrsnih poznavatelja kave i osoba iz javnog života - Attila Molnar (Mađarska), Nik Orosi, Ivan Škarika, Anamarija Asanović, Ana Gruica i Mate Janković. Titula najboljeg barista, po odluci žirija, dodijeljena je Karlu Puriću iz Zagreba.

"Sretan sam što sam imao priliku sudjelovati u ovom natjecanju za bariste. Za mene je to jedno predivno iskustvo i zahvaljujem Julius Meinlu na odličnoj organizaciji zabavnog natjecanja koje je sada podignuto na jednu ozbiljnu razinu", kaže pobjednik Karlo Purić.

Osim u natjecanju, posjetitelji su mogli cijeli dan uživati u besplatnoj Julius Meinl kavi i saznati zašto je baš ovaj brend tržišni lider u Hrvatskoj.

Julius Meinl Barista Championship - 2 Julius Meinl Barista Championship - 2 (Foto: Julius Meinl Barista Championship)

"Julius Meinl je jedna međunarodno uspješna tvrtka koja je već preko 155 godina ambasador kulture bačke kavane, a naš brend je prisutan u više od 70 zemalja diljem svijeta. Organizacijom događanja Julius Meinl Barista Championship htjeli smo se zahvaliti našim kupcima u Dalmaciji, a posebno u Splitu, na dugogodišnjim kvalitetnim odnosima za koje se nadamo da će postati još bolji i snažniji", otkriva Marko Crnogorac, direktor i član Uprave Julius Meinl Bonfanti d.o.o.

Cijelo je događanje bilo humanitarnog karaktera pa je Julius Meinl Centru za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači» donirao novčana sredstva u iznosu od 10 000 kuna. Za kraj večeri, natjecatelji i gosti na Rivi mogli su se zabaviti uz nezaboravne hitove Giuliana i grupe Euforija.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju