Otvorena tek nekoliko tjedana, Konoba Kalifornija u samom središtu Zatona odmah je privukla mještane i turiste da okuse jela koja su za njih osmislili vlasnici Megan Horney i njen zaručnik Jonathan Riff.

Konoba, upotpunjena barom El Capitan, otvorena je u sklopu boutique hotela The Admiral Zaton, koji se i sam ističe u malom mjestu usred Šibenskog zaljeva. Kako su Megan i Jonathan preselili u ove krajeve iz Los Angelesa, rekli su da je jedna od rijetkih stvari koje im fale, hrana. Ne toliko američka, koliko šarolika ponuda gastronomije iz svih krajeva svijeta: meksička, tajlandska, japanska, kineska... U Hrvatskoj se takvi restorani još mogu naći u Zagrebu, ali na obali, baš i ne.

A s obzirom na to da su svjesni da dosta Hrvata baš i nije osobito sklono novitetima, odlučili su nešto na što su lokalci navikli prilagoditi svom ukusu i klasičnim jelima dodati twist.

Tako se na meniju nalaze svega nekoliko jela, tri vrste burgera s pomfritom, nekoliko vrsta pizza, među kojima i ona kalifornijska s posebnim sastojkom: avokadom, salate, tjestenina, meso i predjela.

Burger Admiral dolazi s pancetom, cheddar sirom, lukom, kečapom i senfom i natprosječno je dobar , a i salata, točnije ona s tunjevinom, prava je poslastica. I to salata s pravom tunom, ne onom iz konzerve. Odrezak serviran na rukoli s dodatkom feta sira odličan je, a onaj twist, koji se, meni osobno, odlično uklapa u ovu kombinaciju, je lubenica.



Cijene
u konobi su pristojne i kreću se od 40-90 kuna po obroku, s izuzetkom mesa, koje je nešto skuplje, ali u ponudi su novozelandska janjetina, američka govedina i slično. U ponudi su i razne vrste piva, domaće vino, nekoliko koktela i desert.

Za svaku preporuku!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju