Njujorčanin Darren Wong kreairao je kolač po imenu Kišna kap o kojem se naveliko priča u Velikoj jabuci, ali i šire. Riječ je o zanimljivom desertu, koji izgledom podsjeća na kap, a koji se prodaje po cijeni od 8 dolara (ili pedesetak kuna) na poznatoj tržnici Smorgasburg u Brooklynu.

 

A photo posted by @raindropcake on

S obzirom da je kišna kap napravljena od mineralne vode i agara (tvari nalik na želatinu) gotovo da nema nikakav okus i miris, te ima 0 kalorija. Obično se poslužuje uz orašasti prah kinako i slatki sirup po imenu kuromitsu, a nadahnut je japanskom slasticom shingen mochi, koju je napravila tvrtka Kinseiken Seika.

 

A photo posted by @raindropcake on

'Okus ovoga deserta je lagan, kao da jedete kapljicu kiše,' kaže Darren Wong te dodaje 'postoji vrlo malo hrane koje nadahnjuju osjetila u isto vrijeme kao ovaj desert'.

 

Želatinozni desert drži svoju formu otprilike 30 minuta, nakon čega se rastapa poput kišne kapi na asfaltu.

 

A photo posted by @raindropcake on

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju