Njujorčanin Darren Wong kreairao je kolač po imenu Kišna kap o kojem se naveliko priča u Velikoj jabuci, ali i šire. Riječ je o zanimljivom desertu, koji izgledom podsjeća na kap, a koji se prodaje po cijeni od 8 dolara (ili pedesetak kuna) na poznatoj tržnici Smorgasburg u Brooklynu.
S obzirom da je kišna kap napravljena od mineralne vode i agara (tvari nalik na želatinu) gotovo da nema nikakav okus i miris, te ima 0 kalorija. Obično se poslužuje uz orašasti prah kinako i slatki sirup po imenu kuromitsu, a nadahnut je japanskom slasticom shingen mochi, koju je napravila tvrtka Kinseiken Seika.
'Okus ovoga deserta je lagan, kao da jedete kapljicu kiše,' kaže Darren Wong te dodaje 'postoji vrlo malo hrane koje nadahnjuju osjetila u isto vrijeme kao ovaj desert'.
Želatinozni desert drži svoju formu otprilike 30 minuta, nakon čega se rastapa poput kišne kapi na asfaltu.