Ljetni koktel
U blender ubacite nekoliko kockica leda, dodate 200 ml soka od limuna te po 350 ml votke i jednako toliko hladnog piva. Sve izmiješajte u blenderu i poslužite u hladnim čašama. Uz ovaj koktel, i ljeto će biti bolje!

Lubenica s pivom
Tri kilograma lubenice najprije očistite a zatim izmiksajte u blenderu. Dodajte šećer i miješajte dok se ne rastopi. Kad je gotovo, stavite sve u frižider na hlađenje. Nakon toga, dodajte liker (najbolje Maraschino) i 1,5 l piva, pomiješajte i poslužite.

Black Velvet
Ovaj koktel je vrlo jednostavno napraviti. Pomiješajte tamno pivo i šampanjac u omjeru 1:1. U kriglu se najprije stavlja šampanjac, a potom i crno pivo. Piti jako hladno!

Hangman's Blood
Evo jednog pravog, ubojitog, muškog koktela. Krigla od pola litre se ispuni džinom, rumom, viskijem, brendijem i crnim vinom. Ostatak se lagano dopuni miksom svijetlog piva i šampanjca - i uživanje može početi.


Michelada

Još jedan kojeg možemo dodati kategoriji ubojitih. Ovaj „Meksikanac“ radi se tako da se u kriglu uliju limunov sok, zatim malo tabasca, sojinog  i worcester umaka, a na kraju se svemu tom doda svijetlo pivo. Uf, ovaj stvarno zvuči ubojito.

Limunada s pivom

U manjoj posudi zagrijte ¾ šalice vode s ½ šalice šećera. Miješajte i kuhajte sve dok se šećer ne rastopi. Nakon toga rashladite i pomiješajte s ¾ šalice limunova soka. Kad je sve to gotovo, raspodijelite na čaše i dolijte pivo.


Crveno oko
30 ml votke, 180 ml soka od rajčice, 350 ml piva i jedno jaje - ono su što vam treba za ovaj koktel. Votku ulijte u rashlađenu kriglu i dodajte sok od rajčice. Otvorite bocu piva i izlijte je u kriglu. Na kraju ubacite jedno jaje i pijte bez miješanja.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju