Uskrs je praznik kojeg već tradicionalno imamo običaj slaviti kod kuće u krugu najuže obitelji, no polako, ali sigurno i to se mijenja. Ljudi hvataju svaki trenutak kako bi otišli negdje van svoje svakodnevice i barem na tri dana zaboravili na stres, kućanske obaveze pa i bojanje jaja nakon kojih često ostaje dodatnog suđa za pranje.

Ja osobno ne gledam na Uskrs kao na praznik kojeg treba pod svom silom slaviti kod kuće, već gledam na te dane kao na priliku da upoznam neke nove destinacije i otkrijem kako se u drugim državama i gradovima slavi ovaj kršćanski praznik. Proteklih sam nekoliko godina upravo uskršnje praznike proveo na putu i moram priznati da sam primijetio jednu stvar, a to je ta da je hrana u hotelima tih dana posebno ukusna i posvećuje joj se dosta pažnje. U nastavku vam donosim nekoliko savjeta ako Uskršnje praznike želite provesti na putu.

1. Bled

Ako ste ljubitelj odmora na otvorenome u netaknutoj prirodi, Bled je svakako dobar odabir. Provedite dane upoznavajući prirodu, ispijajući lokalno vino u jednom od restorana ili se zaputite do crkve Marijina Uznesenja koja se nalazi na otoku nasred Bledskog jezera.

Na jezeru se nalaze tri hotela, a svaki hotel ima svoj posebni termalni izvor. Kroz godine Bledsko jezero postalo je odmorište kako za poslovnu elitu tako i za turiste željne odmora u prirodi daleko do svega. Na jezeru možete imati i aktivni odmor. Ribarenje, vožnja biciklom, pješačenje i jahanje samo su neke od aktivnosti koje trebate isprobati kad ga posjetite.2. Bratislava


Bratislava je zaista idealna u bilo koje vrijeme, pa tako i za Uskrs. Bilo da tražite malo kulturnog odmora uz večerice po restoranima ili želite svoje dane provesti na dobrim tulumima, ovo je grad za vas. Poznato je da je Bratislava poznata i pod nazivom 'Partyslava', upravo zbog dobrih zabava koje su dostupne na svakom koraku.3. Gorski Kotar


Zašto ne bi za Uskrs posjetili neke od prirodnih ljepota Hrvatske? Ovdje vam preporučam posjet jednom od zaista najljepših krajolika i destinacija, a to je svakako Gorski Kotar. Ovdje su vam mogućnosti zaista raznolike.

Posjetite predivni Skrad u kojem se nalazi čudo prirode - Vražji prolaz, ili se zaputite u Ogulin u potragu za tragovima priča Ivane Brlić Mažuranić. Smještaj možete potražiti u nekoj od kuća za odmor, a ako poželite zaista nezaboravno iskustvo smještaja, odaberite neku od drvenih kuća smještenih Rastokama (nedaleko Karlovca).4. Međimurje

Kad spomenemo zdravu hranu pripremljenu od lokalnih namirnica, pregršt sadržaja za velike i male, besplatne izlete po destinaciji, ljekovite termomineralne bazene i još k tome odlične cijene, svi znamo kako je riječ o odmoru u Međimurju. Kako ni jedan Uskrs u Međimurju nije pravi bez Vuzmenke (paljenje vatre po noći), tako su Terme Sveti Martin osigurale i noćno paljenje Vuzmenke u subotu, nakon čega slijedi dobra zabava u Pubu Potkova ili noćno kupanje za one željnije mirnijeg odmora.

Naravno, sve to dostupno je po iznimno povoljnim cijenama, a više informacija možete potražiti ovdje.


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju