Kuhate li varivo ili neku finu juhicu, a prstohvat se slučajno pretvori u žlicu, nemojte očajavati. Presoljenu juhu ili varivo možete spasiti pomoću ovih trikova:

1. Trik s krumpirom
Ubacite sirov krumpir ili jabuku narezanu na četvrtine u lonac, kuhajte na umjerenoj temperaturi oko 10 minuta, a potom ih izvadite iz juhe. Osjećate li još uvijek sol?

2. Trik sa šećerom
Ako krumpir i jabuka nisu upalili, pokušajte uravnotežiti okuse sa žličicom šećera. Umiješajte je u mirisnu tekućinu i isprobajte jeste li se riješili viška soli.

3. Trik s octom i vodom

Varivo je još uvijek slano? Razrijedite ga s nešto vode ili nježnim povrtnim temeljcem.

U trendu Kućica Noni za robinzonski odmor na Krku, Airbnb - 3 Usred šume 15 minuta hoda do prve plaže: Ova kućica na Krku prava je oaza mira Alžir - 3 Bagatela! Ručak 3 eura, kava 30 centi: Mediteranska zemlja iznimne ljepote koja turistima prolazi ispod radara Vranjic nazivaju Malom Venecijom Podijelilo mišljenja Znate li gdje se nalazi hrvatska "Mala Venecija"? Pitanje koje je izazvalo pobunu u komentarima na našem portalu

Najbolji i najlakši način: Kako savršeno ispeći kestene u pećnici? Kesteni +0 Kesteni