Zgnječite češnjak
„Kako biste lakše ogulili češnjak, odsijecite mu oba vrha i položite nož na njega. Pritisnite lagano i kora će otpasti sama od sebe." - Josip Klug, docent kulinarskih vještina.

Naučite baratati nožem
"Poznavanje osnovnih vještina rezanja nožem je jako bitno, ne samo zbog izgleda već, i zbog jednakomjernog kuhanja. Ako izgleda isto, i kuhat će se isto!" - Bryan Tobias, instruktor kulinarskih vještina.

Nemojte dodavati sve sastojke odjednom
"Slojevitost. Pokušajte ne dodavati sve sastojke odjednom. Većina sirovih namirnica sadrži značajnu količinu vode. Pripremanjem svake komponente zasebno, bolje manipuliramo pojedinačnim karakteristikama sastojaka.“ - Tony Nogales, docent kulinarskih vještina.

Neka sve bude spremno
"Pripremite 'plan igre' s prioritetom zadataka, recepata i sastojaka. Neka sve bude spremno prije nego što počnete kuhati. Ako smo sve dobro odradili, nećemo se udaljiti ni korak od štednjaka, osim da operemo ruke i iskorišteno posuđe.“ - Kuhar Bryan Tobias, instruktor.

Naučite kuhati obiteljska jela
"Naučite kuhati jela uz koja ste odrasli. Tako ćete ujedno dobiti i savjet i pohvale članova obitelji.“ - James Corwell, bivši instruktor.

Sol i kiselina su vaši prijatelji
"Naučite ravnotežu okusa uz pravilnu upotrebu soli i kiselina (sok od limuna, sok od limete, balsamico, ocat). Ako ih koristite na ispravan način - oplemeniti ćete svako jelo kao da je iz restorana.“ - Phillip Lee, Scratch | Bar (LA).

Počistite za sobom
"Jedan od najvažnijih savjeta za manje iskusne kuhare je očistiti iza sebe. U neredu je veća mogućnost da nešto zaboravite. Čistite paralelno s kuhanjem, pa ćete se moći usredotočiti na jelo koje kuhate, umjesto da paničarite tražeći u neredu što vam treba." - Richard Blais, Spence (Atlanta, SAD)
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju