Tko ne voli jesti špagete s umakom bolognese? To tradicionalno talijansko jelo od tjestenine, mljevenog mesa i rajčice nalazi se u gotovo svačijem kuharskom repertoaru. Ipak, većina amaterskih kuhara (a i pokoji profesionalac) radi početničke greške kad ga priprema. To su tri najčešće...

Potop tjestenine

Talijani vjeruju da je tjestenina kraljica jela, a umak tek ukras na njezinoj kruni. Drugim riječima, ovo jelo ne biste trebali potopiti litrom umaka, već rezance nježno "razmočiti" rajčicom, mesom i drugim sastojcima.

Kreativne namirnice

Pravi umak bolognese kuha se otprilike sat i pol na umjerenoj temperaturi i sadrži točan popis namirnica. Ne smijete kombinirati sastojke koje imate u hladnjaku i zvati to tradicionalnom recepturom bolognese.

Široki rezanci, a ne špageti

Pasta bolognese vjerojatno je najpopularnije talijansko jelo od tjestenine na svijetu. I dok većina svijeta sočan umak od rajčice i mljevenog mesa preljeva preko špageta, u Bologni, otkud potječe recept, svi koriste tagliatelle, odnosno vrstu širokih rezanaca. Na taj način umak bolje upije sastojke i nudi vam posve novo gastronomsko iskustvo.

Ako želite čuti cijelu priču o najpopularnijem umaku na svijetu i isprobati izvorni recept, kliknite na link.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju