Pita koja je pravi "comfort food" i koju baš svi mogu pripremiti. Za savršenu gužvaru hrskavu izvana, a sočnu i punu okusa iznutra ne treba puno filozofije, samo kvalitetne namirnice i sigurni smo da ćete uživati u ovim pravim okusima djetinjstva.

Sastojci:

500 g svježeg sira
Kore za savijaču
2 jaja
1 Dukat Brzo&fino kiselo vrhnje
Malo mineralne
Sol

Priprema:

1. Škrovadu namažite uljem i cijelu obložite s dvije kore tako da kore prelaze preko rubova škrovade. Ostavite sa strane jednu koru s kojom ćete na kraju sve pokriti.

2. Napravite smjesu od sira, vrhnja, jednog jaja i malo mineralne. Dobro izmješajte i u to stavite ostatak kore, koje morate zgužvati. Ostavite oko 10 minuta da se smjesa dobro upije u kore.

3. Tako dobivenu smjesu ulijte u škrovadu i prekrijte korom koju ste ostavili sa strane. Prebacite preko toga rubove kora koje vire van škrovade.

4. Razmutite jedno jaje i namažite kore po vrhu.

5. Stavite peći na 180 °C oko dvadeset minuta, dok se ne zarumeni gornja kora.

Dobar tek!

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju