Povrće najprije operite i osušite. Gljive, šparoge i kukuruz roštiljaju se u komadu, dok je luk, tikvice i papriku bolje narezati.

Budući da povrće ne sadrži masti, morate ga nauljiti prije pripreme. Time sprječavate da se zalijepi za rešetku, na povrću ostaje onaj lijepi smeđi trag, a i ukusnije je. Da biste još pojačali okuse - pripremite marinadu.

U trendu Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac Orebić - 1 Baza iz snova Gradić na Pelješcu s fasadama boje sunca što diše ritmom prošlih vremena Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima


Za to će vam trebati:
Maslinovo ulje
Limunov sok
Svježe začinsko bilje po izboru (bosiljak, origano, timjan, ružmarin)
Češnjak

Veće komade povrća možete staviti direktno na rešetku, za manje možete koristiti 'košaru' za grill koja će spriječiti da vam komadići upadnu u vatru. Ili ih pak napiknite poput ražnjića.

Ako pripremate različito povrće, prvo stavite na vatru ono koje se duže peče, poput patlidžana. Dužina pripreme ovisi o veličini povrća, ali i o tome koliko hrskavo želite da bude.

Tvrđe povrće poput krumpira, mrkve i cikle prije vatre svakako na pola skuhajte, premažite maslinovim uljem i tek onda bacite na roštilj. Ili ih narežite na sitne komadiće, začinite, omotajte folijom i tako pecite.

O kukuruzu smo već pisali, ali provjerite u videu još pokoji novi trik....