Većina osoba izlije u odvod tekućinu u kojoj su se kiselili krastavci, nakon što pojedu i posljednji plod iz staklenke. No, jeste li znali da se ova tekućina može ponovo iskoristiti? Dajemo vam četiri super ideje koje će vam iskoristiti pokoju kunu u kućnom budžetu.

Imajte na umu i da tekućina od kiselih krastavaca ima i dodatne blagodati – smanjuje kontrakcije mišića, pospješuje količine elektrolita u organizmu, hidratizira, štiti od prehlade, a ubija i štetne bakterije u želucu.

1. Sastojak za marinadu
Planirate ispeći savršeno sočne i ukusne svinjske kotlete? Marinirajte meso u tekućini od kiselih krastavaca! Kiselost tekućine će prodrijeti dublje u meso, te ga omekšati i učiniti slasnijim.

2. Zamjena za ocat
Ako vam je ponestalo octa, salatu možete napraviti i s nešto ove kisele tekućine. Umiješajte malo ove tekućine dresingu koji ćete potom preliti preko omiljene salate.

3. Brzopotezno kiseljenje povrća
U tekućinu od kiselih krastavaca možete staviti i neko drugo povrće poput očišćene cvjetače, mrkvi ili crvenih paprika, pa tako pohranite u hladnjak na nekoliko sati i osigurajte si kiselo povrće.

4. Dodatak za koktele
Ako pripremate koktel koji traži nešto maslinovog soka, isti možete zamijeniti s tekućinom od kiselih krastavaca. U razgovoru s jednom od najboljih barmenica na svijetu Chanel Adams doznali smo i da je jedan od zanimljivih trendova ispijanje shootersa viskija i tekućine koja je u Hrvatskoj češće dio zimnice, a ne barske ponude. Staklenka s kiselim krastavcima mnogima je stalan gost u hladnjaku, ali ne znaju svi da je "kiselkasti sok" riznica zdravlja.

Nakon čašice viskija trgne se shooter vode od kiselih krastavaca - što se nazva „pickleback“. U brojnim američkim barovima upravo je to specijalitet kuće.

Kanadski recept za najsočniju božićnu puricu glaziranu javorovim sirupom Najsočnija purica po kanadskom receptu Čokoladna rolada Bûche de Noël Sočna iznutra i hrskava izvana, purica po kanadskom receptu +0 Kanadska purica

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju