Sastojci za "odreske":
2-3 tikvice
100 grama naribanog parmezana
1 jaje
75 grama svježeg vlasca
1 čajna žličica origana
¼ čajne žličice češnjaka u prahu
sol i papar
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.
2. Dobro operite tikvice, te ih naribajte. Dodajte sol i pustite da se „odmaraju“ oko 20 minuta.
3. Iscijedite višak vode, pa u tikvice dodajte nasjeckani svježi vlasac, naribani sir, jaje i začine. Dobro promiješajte.
4. Od smjese napravite šest „odrezaka“ te ih stavite na papir za pečenje.
5. Stavite ih peći u pećnicu na oko 35 minuta dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
6. Ohladite ih prije posluživanja s umakom ili salatom po želji. Dobar tek!
U videu "Goodfula“ pogledajte kako se pripremaju ovi popečci od tikvica, sira i začinskog bilja.