Sastojci za "odreske":
2-3 tikvice
100 grama naribanog parmezana
1 jaje
75 grama svježeg vlasca
1 čajna žličica origana
¼ čajne žličice češnjaka u prahu
sol i papar

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

2. Dobro operite tikvice, te ih naribajte. Dodajte sol i pustite da se „odmaraju“ oko 20 minuta.

3. Iscijedite višak vode, pa u tikvice dodajte nasjeckani svježi vlasac, naribani sir, jaje i začine. Dobro promiješajte.

4. Od smjese napravite šest „odrezaka“ te ih stavite na papir za pečenje.

5. Stavite ih peći u pećnicu na oko 35 minuta dok ne dobije zlatno-smeđu boju.

6. Ohladite ih prije posluživanja s umakom ili salatom po želji. Dobar tek!

U videu "Goodfula“ pogledajte kako se pripremaju ovi popečci od tikvica, sira i začinskog bilja.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju