"Već duže smo planirali posjetiti područje Bohinja. Nakon što smo vidjeli puno lijepih zimskih fotki na Instagramu upravo s tog područja, odlučili smo da nam je ova 'produžena zima' odlična prilika.

S obzirom na to da nam je Bohinj relativno blizu, uspjeli smo u zadnji tren organizirati putovanje", otkrila nam je Arijana Tkalčec, jedina dama u avanturističkom trojcu po imenu Mesmerized.

S Petrom Krešimirom Furjanom i Alenom Tkalčecom krajem zime ove godine uputila se na najveće prirodno jezero u Sloveniji.

"Kao i sve posjetitelje, i nas je ostavilo potpuno hipnotiziranim. Šetnja obalom i uživanje u refleksiji snježnih planina u jezeru prava je uživancija", priznaje Arijana. Mostnica Mostnica (Foto: Mesmerized)
Osim Bohinjskog jezera, posjetili su i slap Savica koji je podijeljen u dva dijela.

"Drugi, veći dio, visok je 78 metara i bio je potpuno zaleđen. S obzirom na to da smo avanturisti, odlučili smo otići skroz blizu njega. Takvi trenuci su nam zapravo i najdraži, kada se možemo u potpunosti približiti čudima prirode i uživati u njima", kaže članica grupe Mesmerized.

Avanturistički trio zaljubljen u putovanja preporučio bi i posjet prekrasnom kanjonu Mostnica, a svim ljubiteljima planinarenja i drugih snježnih radosti odlazak na Pokljuku.

Što su sve Mesmerized vidjeli i snimili na čarobnom Bohinju, pogledajte u njihovom videu na YouTubeu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju