Sastojci:
1 kg pilećih prsa, nasjeckanih na sitne komadiće
1 jaje
1,5 žličica soli
1 žličica bijelog papra
2 žlice ulja (kasnije za pečenje)
½ šalice kukuruznog škroba
¼ šalice brašna
1 žlica korijena đumbira
1 žličica češnjaka, mljevenog
½ žličice čili paprike
¼ šalice vode
1,5 žličica sezamovog uja
1,5 žličica soja sosa
1,5 žlica vode
5 žlica šećera
5 žlica bijelog octa
1 naranča

Priprema:

Umak od naranče
U zdjeli pomiješajte soja umak, 1,5 žlicu vode, šećer, bijeli ocat i narančinu koricu. Kad završite, stavite sa strane.

Piletina

U drugoj zdjeli pomiješajte jaje, sol, papar i žlicu ulja. U zasebnu zdjelu dodajte ½ šalice kukuruznog škroba i brašna i dobro izmiješajte. U trećoj, manjoj zdjeli, rastopite žlicu kukuruznog škroba u ¼ šalice vode i stavite sa strane. Počnite zagrijavati ulje u woku. Komade piletine umočite u smjesu od jaja, zatim u smjesu od kukuruznog škroba i pržite 3-4 minute dok ne poprime zlatnu boju i ne postanu hrskavi.

Sljedeći korak je micanje ulja i čišćenje woka. Zagrijte 15 sekundi na jakoj vatri, a potom dodajte žlicu ulja, korijen đumbira i češnjaka i pržite 10 sekundi. Dodajte chili paprike i luk, miješajte i pržite kratko. Dodajte umak od naranče, potom piletinu i sve dobro miješajte. Umiješajte vodu i mješavinu kukuruznog škroba i dodajte još sezamovo ulje. Ta-daam, dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju