Irski gulaš

Sastojci za irski gulaš:

  • 2 kg junetine bez kosti (narezano na kocke)
  • 3 žlice biljnog ulja
  • 2 glavice luka (tanko narezane)
  • ¼ žlice soli
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • 2 češnja češnjaka (usitnjenog)
  • ¼ šalice brašna
  • 3 šalice pilećeg temeljca
  • 1 boca Guinnessa (0,35 L)
  • 4,5 žličice smeđeg šećera
  • 1 žličica timijana
  • 0,5 kg krumpira (neoguljenih) narezanih na kockice
  • 0,5 kg mrkve (oguljene) narezane na kolutiće
  • 2 žlice svježe nasjeckanog peršina

Priprema irskog gulaša:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Začinite meso sa soli i svježe mljevenim paprom.
  3. Zagrijte ulje u loncu (peki) na srednje jakoj temperaturi, dodajte luk i sol, i kuhajte i povremeno miješajte 8 – 10 minuta,
  4. Dodajte koncentrat rajčice i češnjak i kuhajte 2 minute. Umiješajte brašno i kuhajte još jednu minutu.
  5. Umiješajte pjenjačom pileći temeljac, ¾ šalice Guinnessa, smeđi šećer i timijan, pokupite sve naslage s
  6. dna lonca. Pustite da zavri, i kuhajte dok se ne zgusne, oko tri minute. Umiješajte meso i nastavite kuhati.
  7. Premjestite lonac u pećnicu i kuhajte, nepokriveno, oko 90 minuta. Povremeno promiješajte.
  8. Dodajte krumpir i mrkvu i nastavite kuhati dok se meso i povrće ne smekšaju, otprilike sat vremena. Povremeno promiješajte. Izvadite lonac iz pećnice i dodajte ostatak Guinnessa i peršin. Začinite sa soli i paprom te servirajte. Dobar tek!

Zaboravite München: Najbolji europski gradovi za uživanje u pivu +0 Pivo/Ilustracija

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju