Novinari Wine Enthusiasta Mike DeSimone i Jeff Jenssen preporučuju Istru kao jednu od deset svjetskih vinskih regija koje se svakako mora posjetiti. Vinske preporuke obuhvaćaju vinarije Kabola u Momjanu, Geržinić u Vižinadi, Matošević u Krunčićima, Trapan u Šišanu, Kozlović u Momjanu i Roxanich u Novoj Vasi. Od vina se preporučaju malvazija i chardonnay od bijelih vina, a od crnih teran, cabernet sauvignon, syrah i merlot.


Prvi na listi preporučenih restorana je rovinjski Monte Mulini, koji uz ostalo s 550 ponuđenih etiketa ima najbogatiju vinsku kartu u državi. navode se i restorani La Cuxina u Puli te Bodulka, odnosno Velanera u Šišanu.


Kao najbolja mjesta za noćenje preporučuju se Villa Meneghetti kraj Bala, hotel Meliá Coral u Umagu te hotel San Rocco u Brtonigli, a na izlete treba ići u Pazinsku jamu (koja je nadahnula i Julesa Vernea), na biciklističke ture i posjet pulskoj Areni.


Preporučuje se i maslinovo ulje Oleo Dorato te pjenušac Valentino, a na kraju ovog eno-gastro-kulturno-turističkog predstavljanja Istre, spominje se "istarski Stonehenge" star 4.000 godina u arheološkom kompleksu Mordele-Picugi, javlja Glas Istre...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju