Sigečica nije više samo kvart kroz koji ćete slučajno proći ili u kojem ćete se eventualno naći s nekim 'lokalcem' na kavi svake prijestupne i to sve zahvaljujući pubu koji je svojom ponudom, uređenjem i dobrom atmosferom privukao brojne 'strance' iz drugih dijelova grada.



Hub Cooltura Pub jedinstveno je mjesto u kojem se, već na prvi pogled, vidi da se mislilo na sve detalje. Sve u Coolturi ima svoju priču, a te priče čine cjelinu u kojoj se gosti ugodno osjećaju, kao u svom dnevnom boravku. Gotovo cijeli pub je 'ručni rad', odnosno otprilike 90 posto predmeta i namještaja je napravljeno točno prema zamisli ekipe koja ponosno stoji iza hit mjesta na Sigečici.

Vlasnik Almir Čović priča kako je slučajno došao do prostora u kojem se danas nalazi pub: 'Ova kuća je iz 1930-ih i trebalo ju je potpuno preurediti. Sama renovacija trajala je oko 4 mjeseca, ali smo imali jasnu viziju što želimo postići.'



Za dizajn je bila zadužena Andrea Milovac, koja je svoju ideju uspješno i provela u djelo, a Almir i kolege su se bacili u potragu za unikatnim predmetima bez kojih je sad Cooltura nezamisliva. 'Namučili smo se dok nismo pronašli, npr. peć na drva, koja se savršeno uklopila u prostor i koja daje taj neki osjećaj domaće atmosfere. Dosta smo stvari spasili iz otpada, a dosta toga su nam donijeli i naši gosti' - objašnjava Almir.



Hub Cooltura Pub je na taj način stvarno i postao drugi dnevni boravak brojnim gostima i idealno mjesto za opuštanje i 'pripremu' za tulumarenje po Zagrebu, jer osim što su cijene pića pristojne (pivo od 14 do 21 kunu) pub se nalazi nedaleko od Radničke ceste, hit mjesta za izlaske, do koje će vam trebati nekoliko minuta pješke, Tvornica je isto na 'dohvat ruke', a ni centar grada nije daleko.  



Vikendima u Coolturi možete očekivati razne svirke (rock, jazz, blues), a vjerujemo da će vas posebno oduševiti i 'privatni' točionik za pivo oko kojeg se može okupiti cijelo društvo i u miru uživati cijelu večer. Za nešto novo i drugačiji doživljaj grada zaputite se u Rapsku 20, jer kao što sad već znate Sigečica je postala hit!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju