Upotrebljavajte pravo posuđe

Ručak se često na posao donosi u plastičnim posudama, međutim to ne znači da morate jesti iz njih. Jedite iz keramičkih tanjura, makar trebalo nekoliko minuta da pripremite obrok. Hrana će izgledati bolje i nećete imati osjećaj da jedete 'u trku'.

Pripremite svoj stol za ručak

Znamo da nije moguće pretvoriti radni stol u stol na kojem ćete ručati kao kod kuće, ali svakako možete napraviti nekoliko promjena prije no što počnete s objedom. Najbitnije je da prekrijete tipkovnicu ubrusom, kako bi spriječili da vam se u nju zavuku mrvice i ostaci hrane.

Prekinite s radom tijelom objeda

Čak i ako se ste uvijek uz računalo, izbjegavajte rad tijekom jela. Umjesto toga, pogledajte zanimljiv video ili čitajte zanimljive stvari s vašeg omiljenog bloga. Možete gledati slike s odmora ili slušati glazbu – 'odpojite' se s posla na nekoliko minuta iako ste fizički maksimalno 'spojeni'.

Očistite svoj stol nakon jela

Nakon što ste završili s obrokom, očistite svoj stol vlažnim maramicama. Tako ćete očisiti stol od bakterija i prljavštine kojoj nije mjesto na radnom stolu. Nakon svega operite posuđe, jer ćete si tako učiniti uslugu kada drugi dan započnete svoj ritual.