Upotrebljavajte pravo posuđe

Ručak se često na posao donosi u plastičnim posudama, međutim to ne znači da morate jesti iz njih. Jedite iz keramičkih tanjura, makar trebalo nekoliko minuta da pripremite obrok. Hrana će izgledati bolje i nećete imati osjećaj da jedete 'u trku'.

Pripremite svoj stol za ručak

Znamo da nije moguće pretvoriti radni stol u stol na kojem ćete ručati kao kod kuće, ali svakako možete napraviti nekoliko promjena prije no što počnete s objedom. Najbitnije je da prekrijete tipkovnicu ubrusom, kako bi spriječili da vam se u nju zavuku mrvice i ostaci hrane.

Prekinite s radom tijelom objeda

Čak i ako se ste uvijek uz računalo, izbjegavajte rad tijekom jela. Umjesto toga, pogledajte zanimljiv video ili čitajte zanimljive stvari s vašeg omiljenog bloga. Možete gledati slike s odmora ili slušati glazbu – 'odpojite' se s posla na nekoliko minuta iako ste fizički maksimalno 'spojeni'.

Očistite svoj stol nakon jela

Nakon što ste završili s obrokom, očistite svoj stol vlažnim maramicama. Tako ćete očisiti stol od bakterija i prljavštine kojoj nije mjesto na radnom stolu. Nakon svega operite posuđe, jer ćete si tako učiniti uslugu kada drugi dan započnete svoj ritual.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju