Vrijeme cvatnje brokule je od lipnja do srpnja, a ljubičasta je najbolja od veljače do travnja. Miriši kao i drugo zeleno povrće, a okus joj je pomalo gorak.

Brokula nam osigurava dug i zdrav život ponajprije zahvaljujući koncentraciji ljekovitih sastojaka koji nas štite od bolesti, a to su antioksidanti i antikarcinomi, te regeneratori koji imaju moć regeneracije oštećenih stanica, što je garancija dugovječnosti. U dijetama koje su potrebne za liječenje teških i kroničnih bolesti te za jačanje našeg imunološkog sustava, potrebno je dnevno unositi oko 100 grama svježe kuhane brokule, ili njenoga soka.

Klice brokule su nakon brokule veliki izvor ljekovitih tvari koje koristimo u liječenju najtežih bolesti poput tumora. Neka od ljekovitih svojstava su da regulira krvni tlak, jača imunitet, štiti od artritisa, regulira probavu, smanjuje kolesterol, sprječava alergije....

Za kraj nešto neuobičajeno. Recept za pečenu brokulu. Da. Pečena brokula posuta češnjakom i parmezanom, kao ukusan prilog ili međuobrok. Uživajte!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju