Glavni zadatak će biti – skuhati jelo od muflona inspirirano pićima koje natjecatelji imaju pred sobom.

„Muflon je tipičan sastojak mnogih jela mediteranske regije, praotac današnjih ovaca“ pojasnio je kandidatima Andrej Barbieri glavnu namirnicu s kojom će kuhati u novoj epizodi MasterChefa. Za pripremanje jela, kandidati će imati sat i trideset minuta.

Osim kuhanja muflona, izazov će kandidatima predstavljati i odabir alkoholnog pića s kojim će kuhati. Ante je izjavio kako često u kuha s alkoholom te se u ovom izazovu odlučio koristiti sa svim pićima pred sobom, dok se Dario ipak odlučio za prošek: „Mislio sam ga raditi čak i u pivu, ali ja govorim - pustit ću pivo, da ga mogu kasnije lagano popiti“.


Kako će se kandidati obračunati s muflonom i tko će iz izazova izaći kao vrsni poznavalac divljači, saznat ćemo ovog petka. Osim Kutije iznenađenja, kandidate očekuje i Test osjetila koji će također biti s temom alkohola. Pred njima će se naći osam sorti vina koje će morati prepoznati. Osim što će ova epizoda iznjedriti najboljeg poznavalaca divljači, vidjet ćemo i tko se najbolje razumije u vina.

Sve detalje pratite na službenim stranicama MasterChefa, a muflonsku epizodu pogledajte ovoga petka, 10. travnja u 21 sat!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju