Koliko dugo postojite?
Ja postojim od 1976., a firma koja uvozi vrhunska francuska vina “Vino(licious)” je još jako mlada... Postoji tek od 1. prosinca. 2013. godine.

Otkud vam ideja?
Imala sam sreću i priliku da smo živjeli četiri godine u gradu Pau na jugozapadu Francuske. Tamo sam se, igrom slučaja, sprijateljila s distributerom vina Lionelom Osminom. On mi je “otkrio” slatka vina, i upravo tako sam ih tako i zavoljela... Tada mi nije bilo ni na kraj pameti da ću jednom uvoziti vina u Hrvatsku. Kada smo se vratili, Lionel je došao u Zagreb na “Wine &Gourmet” kako bi pronašao distributera za Hrvatsku. Nakon malo ćakule, on je zaključio da je najbolje da to budem ja. Moram priznati da me s jedne strane veselila ideja, jer je do tada cijela moja poveznica s vinom bila druženje, ugodni trenuci, putovanja i stvaranje poznanstva s ljudima s kojima možda nikad ne bi inače niti stupila u kontakt. Na kraju krajeva tako sam upoznala i samog Lionela. S druge strane, imala sam neko strahopoštovanje, jer mi je vino ipak bila velika nepoznanica. Jedno je uživanje u vinu, a drugo je vino kao nauka. Sada me veseli oboje, I sve što novo naučim čini me sretnom - kao i one koji su me tome naučili!

Izdvojite nam vaše favorite?
Pa svakako “Chambre d’Amour” (u prijevodu - soba ljubavi), divno bijelo slatko vino, koje mora biti dobro ohlađeno, a dobilo je ime po prekrasnoj plaži na Baskijskoj obali. Vama puštam da maštate po čemu je dobila ime. Od crvenih je tu “Cahors” od sorte Malbec, “Marcillac” od sorte Mansois te svakako “Estela Vintage” od sorta Tannat i Malbec - divno likersko vino. Sad se opet javlja ono nešto majčinski u meni - izdvojila sam ih par, a što je s drugom dječicom?! Znam da bi bilo glupo napisati da su sva vina iz Vinoliciousa moji favoriti, ali da stvarno ne smatram kako su ova vina drugačija i vrijedna pažnje, ne bih se niti odlučila uvoziti ih. Vjerujem u Lionela, njegovu ekipu i proizvode, i dolazak njegovih vina na naše tržište doživljavam samo kao davanje mogućnosti svima vama da ih otkrijete i zavolite - baš kao i ja.

Za koje su prigode najbolja vaša vina?
“Lionel Osmin & Cie” ima široki spektar vina. On za sada ima 19 vrsta, Armagnac i prosecco koji se specijalno za njega radi u Italiji (naziv prosecca je Minos što je anagram njegovog prezimena). Ja sam se odlučila uvesti 11 vrsti i prosecco. Ono što želim reći, jest da za svaku prigodu imamo nešto u ponudi... Ukratko, moja vina su najbolja za prigode s dragim prijateljima, dobrim društvom, malo muzike, možda malo klopice, i s tom formulom sam sigurna da ne možete pogriješiti.

Gdje se i kako može doći do vaših proizvoda?
Do proizvoda iz Vinoliciousa možete doći u raznim vinotekama, kao što su ”Dobra Vina”, “Vrutak”, “Jabuke i Ruže”, “Vivatina”, “Vino i to”, ili ih možete piti u raznim wine barovima i restoranima.... Ili me pak slobodno kontaktirajte, na mail i Facebook.

Osvojite čitatelje punkufer.hr-a jednom rečenicom, i sretno vam bilo u budućnosti!
Dragi čitatelji - ova vina su dovedena u Hrvatsku SAMO i JEDINO iz razloga da Vas osvoje i zavedu, pa ako se to dogodi - tada cijela ova moja “misija” ima smisla. Živjeli!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju